Koronavírus

2020.04.04. 08:10

Remek győri ötlet: Maradj Otthon! Kupa

A koronavírus-járvány ugyan felrúgta a korábbi sportéletet, de jó ötletekkel lehet tenni róla, hogy a kényszerszünetben is megmaradjon a mozgás öröme és a versenyszellem. Ennek egyik jó példája a Győri AC szakosztálya által elindított online-offline Maradj Otthon! Kupa a klub tornászai részére.

kisalfold.hu

Célja a versenyzési lehetőség biztosítása, a rendszeres otthoni edzésmunka motiválása a járvány ideje alatt. A kupában fiúk és lányok négy-négy korcsoportban vehetnek részt hétfőtől. A verseny fővédnöke Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, az ötletgazdája pedig Farkas András tornaedző volt.

A kiírás szerint minden héten minden csoportnak különböző videós gyakorlatokat tesznek fel a gyoritorna.hu közösségi oldalra. Ezeket a gyerekek egy plusz egy héten keresztül gyakorolhatják otthonukban és arról videókat kell készíteni.

Az otthon felvett versenyfeladatot a csoport számára megadott gyoritorna.hu weboldalra kell a szülőknek visszaküldeni minden szombaton éjfélig. A gyakorlatok kéthetente változnak.

A feladatok végrehajtását a klub edzőiből álló zsűri pontozza és az eredményekről minden szerdán értesítést küldenek majd a versenyzőknek. Az egyes résztvevők pontjait hétről hétre összeadják, ez alapján dőlnek el majd a végső helyezések.

Az utolsó fordulót már szülők és közönség előtt, az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában rendezik meg, itt lesz az ünnepélyes eredményhirdetés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában