NB II foci – Továbbra sincs edzés az ETO-nál és Gyirmóton

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége múlt héten döntött arról, hogy amennyiben egy új kormányrendelet lehetővé teszi a csapatedzéseket és sport- események rendezését, úgy folytatják a férfi és női élvonal, valamint a Magyar Kupa küzdelmeit.

kisalfold.hu

A szövetség főtitkára, Vági Márton akkor azt nyilatkozta, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságok folytatásának vagy végleges beszüntetésének lehetőségével egyelőre nem foglalkoztak, ezeknek a sorsáról a járványhelyzet alakulásától függően döntenek majd.

Ez a Merkantil Bank NB II-ben szereplő győri csapatokat is érinti, hiszen egyelőre nagy a bizonytalanság a WKW ETO-nál és a Gyirmót FC-nél is.

„Egyelőre nem tervezzük elindítani az egyéni képzéseket sem, nemhogy a kiscsoportos, vagy a csoportos edzéseket. Várjuk az MLSZ állásfoglalását és hivatalos döntését. Amíg ez nincs meg, addig nem látom értelmét összehívni a játékosokat, hogy aztán három hét múlva nyári szabadságra küldjük őket. A nemzetközi kupákba kvalifikáló sorozatokat befejezik, de a véleményem az, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságokat már nincs értelme folytatni és úgy gondolom, nem is fogják. Ha ez így lesz, inkább két héttel előbb elkezdjük majd az alapozást a következő bajnokságra” – mondta Soós Imre, az ETO ügyvezetője, aki egyelőre nem tudott konkrét választ adni a következő szezon vezetőedzőjére, valamint a játékoskeretre vonatkozó kérdésekre.

Hasonló véleményen van a gyirmótiak cégvezetője is.

„Amíg az MLSZ nem tesz konkrét intézkedéseket, addig mi sem kezdjük el az edzéseket. Értelmetlen is lenne hirtelen dönteni, hiszen egyelőre semmit nem tudunk a rajtról, vagy arról, hogy egyáltalán folytatódik-e a bajnokság. Nincs miért kapkodnunk, megvárjuk az MLSZ álláspontját és utána ennek függvényében döntünk” – nyilatkozta Margitai Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában