Másfél millió forint adomány a győri kórháznak az ETO-családtól – fotók

Két és fél héttel ezelőtt indított jótékonysági gyűjtést a WKW ETO FC Győr, amely a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben a Petz Aladár Megyei Oktatókórház dolgozóinak szeretett volna segíteni.

Németh Richárd

Az ETO FC Adománya a Győri Kórháznak Soós Imre Ügyvezető Igazgató WKW ETO FC Győr, Csordás Adrienn ápolási igazgató, Pozsgai Márta ápolási igazgató-helyettes Fotó: Nagy Gábor

Fotós: NAGYGABOR

Az április 4-ig tartó akció során összegyűlt összeget kedden adta át Soós Imre, az ETO Futball Kft. ügyvezetője a kórház képviselőinek. Tíz nap alatt több mint másfél millió forint adomány érkezett az ETO Jövőjéért Alapítvány számlájára, amelyből végül nem csak a kórháznak jut különböző segédeszközökre.

„A kollégák kezdeményezéséből indult el a jótékonysági akció, amihez megszólítottuk a szurkolóinkat is. Szurkolók, játékosok, szülők, vezetők, kollégák álltak a kezdeményezésünk mellé, aminek nagyon örülünk. Voltak kisebb és voltak nagyobb összegű felajánlások is, de úgy gondolom, hogy mindenki dicséretet érdemel, aki valamekkora adománnyal hozzájárult az akció sikerességéhez. Egymillió-hatszázhetvenezer forintot sikerült összegyűjteni, amelyből százhetvenezer forint értékben maszkokat szeretnénk vásárolni és ezt a rendőrségnek adnánk át, míg másfél-millió forintot a Petz-kórháznak adományoztunk a vírus elleni védekezésre” – mondta Soós Imre.

A kórház részéről dr. Tamás László János főigazgató főorvos, Csordás Adrienn ápolási igazgató, valamint Pozsgai Márta ápolási igazgatóhelyettes, az ápolási osztály vezetője vette át a klub által összegyűjtött összeget.

„Mindenkinek hálásak vagyunk és köszönjük a felajánlásokat. Ez a pénz az ápolás fejlesztését fogja szolgálni és olyan felszereléseket tudunk vásárolni ebből az összegből, amik a betegek érdekeit szolgálják, megkönnyítik, valamint biztonságosabbá teszik az egészségügyi dolgozók munkáját” – mondta Csordás Adrienn ápolási igazgató.

Pozsgai Márta ápolási igazgatóhelyettes elmondta, hogy „az ápolási osztályon a betegek biztonság- és komfortérzetének javítására tudják fordítani az összeget.”

„Különböző mozgásszinten vannak a betegeink, van aki segédeszközökkel sétál, van aki ágyban fekszik több éve és nem mindegy, hogy milyen matracon, s mikor alakul ki felfekvése, vagy egyáltalán kialakul-e emiatt. Az eszközök ára nagyjából ötvenezertől ötmillió forintig terjedhet és rendkívül drágák. Például egy felfekvés gyógyítására szolgáló matrac ötszázezer forintba kerül és nekünk van hetvenöt betegünk” – tette hozzá az ápolási osztály vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában