Hanák Viktor Ausztriában dolgozik, edző és hobbizenész – A focista dalt is írt – videó

Ausztriában él, dolgozik és edzősködik a korábbi kétszeres kupagyőztes, soproni színekben két és fél, az ETO csapatában pedig egy szezont futballozó Hanák Viktor. A labdarúgástól nem szakadt el, hiszen edzősködik. Emellett régi hobbijának is hódol, azaz zenél.

Botár László

Hanák Viktor és lánya, Viki

Fotós: Hanák Viktor/facebook

Hanák Viktor profi karrierje Siófokról indult, majd Debrecenbe szerződött, ahol először nyert Magyar Kupát. Onnan igazolt a Matávba, és bár a Ferencváros

ellen 5–1-re megnyert fináléban nem játszott, így is tagja volt a soproni labdarúgás történetének legnagyobb sikerét elérő MK-győztes gárdának. A bordó-szürkéktől Győrbe igazolt, majd élvonalbeli karrierjét két Pakson töltött szezonnal zárta.

„Profikarrieremből a két kupasikerre vagyok a legbüszkébb. No meg arra, hogy a nemzetközi porondon is futballozhattam, játszottam például a híres francia Bordeaux ellen.”

Hanák Viktor és lánya, Viki
Fotó: Hanák Viktor/facebook

Mint lapunknak elmesélte, számára a Dajka László irányításával játszott idény a legemlékezetesebb, akkor a Káposztás utcában rendre telt ház előtt szerepelve az első kör befejezése után a felsőházban folytathatta a Matáv, amelyben abban az évadban robbant be Huszti Szabolcs s lett gólkirály Tóth Mihály, a csapat pedig fennállása legjobb bajnoki szereplését produkálva 5. volt.

Hanák Viktor Gyönkről, egy Tolna megyei sváb faluból származik. Már kiskorában elég jól megtanult németül, élvonalbeli pályafutása után pedig ezt kihasználva Ausztriába került, ahol még éveken át futballozott. Emellett a civil életre is készült. Évek óta a Soprontól mintegy 20 kilométerre lévő burgenlandi faluban, Darázsfalun él. Kint egy bankban dolgozik, s mint mondta, a munkája elég változatos.

„Most a vírus miatt az ötfős részlegből egy munkahéten mindig csak ketten dolgoznak, így most több időm jut más dolgokra, például a hobbimra, a zenélésre.”

Amellett, hogy felsőfokú németnyelv-vizsgával rendelkezik, a futballban is képezte magát, megszerezte az osztrák A-licences edzői oklevelet.

„Korábban nem gondoltam, hogy edzősködni fogok. Annak idején a TF-en elvégeztem a sportmenedzseri szakot és inkább sportvezető szerettem volna lenni – aztán így alakult.”

Mint mondta, Ausztriában elég sokáig futballozott, volt játékos-edző is. Jelenleg egy igazi kiscsapatnál, a 7. ligás Antau együttesénél edzősködik. „Bár még

szeretnék játszani, az utóbbi időszakban elég sérülékeny lettem, az izomzatom nem bírja úgy, mint régen” – mondja a 42 éves Hanák Viktor.

Az Antau pár éve feloszlott, majd helyi korábbi játékosok és vállalkozók úgy gondolták, hogy mégiscsak kellene oda egy csapat helyi és a környékbeli futballistákból. Hanák Viktort kérték fel edzőnek.

A futballista sok időt szentelhet hobbijának, a zenélésnek.

„Régi vágyam volt, hogy lemezt jelentessek meg, s ehhez most egyre közelebb és közelebb kerülünk a Masina együttessel. Az otthonomban egy kis stúdiót rendeztem be, a dalok zenéjét én szerzem, szövegeket pedig én írom, s így küldöm a Magyarországon élő énekeseknek, akikkel a személyes kapcsolattartás eddig sem volt könnyű.”

A korábbi labdarúgó éppen a megnövekedett szabadideje miatt lépett fel a legismertebb közösségi oldalra. A vírus kapcsán is írt egy dalt Maradj egészséges címmel, amelyet idősebb lányával előadva meg is osztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában