NB II-es mérkőzések

2019.12.22. 21:13

Röplabda – SZESE győzelem karácsonyra

kisalfold.hu

SZESE Győr–Pénzügyőr U21 3:0 (18, 17, 20)

Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Barabás Béla, Sipos Z.

SZESE: Csank, Szántósi, Földes, Tigyi, Falvay, Bicskó (liberó). Csere: Bellovicz, Mészáros Á., Apáti, Lengyel. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Jól kezdtük a mérkőzést és öt pontos előnyt alakítottunk ki. Ezt szépen őriztük, s végül jó játékkal még növeltük is a szett végére.

A második játszmában már pontatlanabbak voltunk, ami miatt sokáig szoros volt az állás. Tíz pont környékén aztán megráztuk magunkat és gyorsan elléptünk hét ponttal, amivel végül magabiztosan húztuk be a szettet.

Nem úgy a harmadikban, ahol a vendégek öttel elléptek, majd hét–kettőről egalizáltunk. Az egyenlítést követően mintha alább hagyott volna a lendület, a Pénzügyőr ismét nagyobb előnyt alakított ki, s ebben a nyitásrontások is nagy szerepet játszottak. A nagy fölény birtokában ismét elvesztette a koncentrációt a fővárosi csapat, s húsz–húsznál utolértük őket, majd bravúros végjátékban megszereztük idei ötödik győzelmünket a bajnokságban.

Fehér Tibor: – Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek a csapatnál, de szerencsére a cserék jól szálltak be a mérkőzésbe és mindig sikerült megtalálni azt az összeállítást, amelyik tovább tolta a szekeret. Tigyi Norbert jól mutatkozott be és sok olyan dolgot mutatott a pályán, ami biztató a jövőre nézve. Örülünk a győzelemnek, de vannak hibák, amiket a rövid téli szünetet követően megpróbálunk kijavítani. Köszönjük a szurkolóknak az egész éves támogatást és boldog karácsonyt, valamint eredményekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Vereség a szezonzárón

SzoESE–SZESE Győr 3:2 (-17, 27, 10, -18, 13)

Szombathely, NB II-es női mérkőzés, 50 néző. V.: Barabás Béla, Nagy L.

SZESE: Hirni, Lakatos R., Sinai, Juhász V., Tóth L., Orbán. Csere: Huber, Léhner-Vargán, Sas. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Nem kezdtük jól a találkozót, de 7–2 után visszajöttünk a mérkőzésbe és a játszma felére már nálunk volt az előny, amit növelni is tudtunk a játékrész végére.

A második szettben mi rajtoltunk jobban, de sajnos kiengedtünk és hagytuk fordítani a hazaiakat. Szoros volt a játszma, hol egyik, hol másik csapat vezetett 1-2 ponttal, de a végjátékban megremegtek a kezek, így egyenlített a SzoESE.

A harmadik nem sokáig volt szoros, ugyanis a játékrész közepére 7 ponttal ellépett a Szombathely, amely a teljesen leblokkoló csapatunkat állva hagyta, s magabiztosan húzta be a játszmát.

A negyedik szettben nem hagytuk a házigazdát nagyobb előnyt kialakítani, sőt a játékrész felére már négy ponttal vezettünk amikor időt kértek. Ez sem segített rajtuk, mert ekkor ellenállhatatlanul játszottunk és nem adtunk nekik esélyt a fordításra.

A záró felvonásban 8-6-os győri előnnyel fordultak a felek, de a kiélezett végjátékot nem bírtuk idegekkel és belehibáztunk, így végül hatalmas küzdelemben, de vereséget szenvedtünk.

Szamosi Balázs: – Sajnálom ezt az eredményt, mert benne volt a győzelem. Kritikus pillanatokban hibáztunk, amik végül megbosszulták magukat. Látszik, hogy nem elég a szettek elején jól játszani, de a játszma végéig koncentrálni kell. Az ellenfél támadásokban felénk kerekedett és ez elég volt nekik a sikerhez, míg mi szinte végig szaladtunk az eredmény után. A folytatásban az alapjátékunkat kell stabilizálni, hogy a játékosok bátran támaszkodjanak a tudásukra és ne remegjenek meg a kezek a döntő szituációkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában