íjászat

2019.10.30. 08:13

Kis soproni egyesület nagy sikerekkel

A 2001-ben alakult Soproni Lővér Íjász Egyesületet több mint egy évtizede irányítja Király Gábor elnök.

Páder Vilmos

A rendkívül nagy munkabírással rendelkező sportvezető időt, energiát nem kímélve reményvesztett helyzetből emelte fel a soproni íjászatot és ma már 50 körüli az egyesületi tagok száma.

A versenyzők között megtalálható szinte minden korosztály, igazolt és hobbi íjász egyaránt. Edzéseiket rendszeresen a soproni Kőfejtő úti íjászlőtéren tartják. Király Gábor elnök az év végéhez közeledve összegezte az egyesület idei kiemelkedő eredményeit.

Országos bajnokságokon 10 arany-, 1 ezüst-, suli-íjászbajnokságon 3 arany-, 1 ezüst-, nemzetközi versenyeken gyermek kategóriában 4 arany-, felnőtt kategóriában egyéniben 1 bronz- és csapatban is 1 bronzérem jutott az egyesület versenyzőinek. Szabó Szebasztian 8 arany, 1 ezüsttel a klub legsikeresebb versenyzője volt. Őt követte Reiter Zoltán 3 arannyal és Magyar Balázs 2 aranyéremmel. Lovász Béla, Magyar Balázs, Gyolcs Bence, Jáger Dávid és Kiss Leila 1–1 aranyérmet gyűjtött be, s végül, de nem utolsósorban Király Gábor felnőtt kategóriában egyéniben 1 ezüst-, 1 bronzérmet, ill. csapatban egy harmadik helyezést ért el.

Jövő évi terveik között szerepel egy hazai verseny megrendezése, illetve az országos és a nemzetközi versenyeken is szeretnének helytállni és tovább öregbíteni az egyesület jó hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában