Helyi sport

2019.06.17. 21:13

Két éven belül az NB I-be jutna az ETO - Az új játékosokkal kezdték meg a felkészülést - fotók

Hétfőn elkezdte az alapozást a következő szezonra az ETO FC, amely lipóti edzőtáborral és kilenc mérkőzéssel hangol az augusztusi bajnoki rajtra. Boér Gábor vezetőedző a menetrendről és az új igazolásokról is beszélt.

Németh Richárd

Hétfőn mozgásterjedelem-vizsgálattal és mozgáskoordinációs felméréssel vette kezdetét a WKW ETO FC Győr felkészülése. Kedden már erőnléti foglalkozások is lesznek, míg szerdától az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is részt vesznek a labdarúgók.

Azoknak a játékosoknak, akiknek biztos volt, hogy velünk kezdik a felkészülést, adtunk feladatokat a szünetre, hogy ne kelljen mindent az elejéről kezdeni. A mostani vizsgálatokon azt néztük meg, milyen hiányosságai vannak a játékosoknak, milyen területeken kell fejleszteni őket, valamint a sérülések megelőzése miatt is fontosak a tesztek eredményei

– kezdte Boér Gábor vezetőedző.

A filozófiánkat tekintve korszerű futballt játszó, stabil védekezésre épülő csapatot építünk, természetesen alkalmazkodva a győri futball tradícióihoz. Ezt tiszteletben kell tartani és a dinamikus támadófocit szeretnénk beleszőni a stílusunkba. Folyamatosan építjük a csapat játékát, ami remélem, mihamarabb összeáll, hogy agresszív és direkt futballt tudjunk játszani."


Az átigazolásokat tekintve közel végleges keretet alakított ki a vezetőség a felkészülésre.

NB II foci - Megkezdte a felkészülést az ETO

Ez volt a kérésem és kilencvenöt százalékosnak mondanám a keretünket. Nem tervezünk már nagyon igazolni, de ha akadna egy csiszolatlan gyémánt, lecsapnánk rá – mondta Boér, aki elégedett az új szerzeményekkel. – Minőségi igazolásaink vannak, tudatosan, posztokra igazoltuk a játékosokat ."

Az új vezetőedzőt a következő szezon célkitűzéseiről is megkérdeztük:

Mindig úgy éltem és gondolkodtam, hogy amiben elindulok, azt szeretném megnyerni. Nem lennék sportember, ha nem ezt vallanám. A csapat felé mindig van egy szurkolói, egy vezetői és egy szakmai elvárás is. A drukkerek nyilván a feljutást várják el, a vezetők a csapatépítést és a feljutást a lehető leghamarabb. A szakmai rész a kettő ötvözete. Stabil élcsapatot kell építenünk, amire alapozva legkésőbb a második évben el kell érnünk a célunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában