Helyi sport

2019.05.16. 13:28

Szabadidősport - Sportrajongás ötvenen túl is

Asztalitenisz, teke, lovaglás és futás. Mindez a sokfajta sporttevékenység belefér Dovánczki Imre heti programjába.

Kövesdi Réka

A mosonmagyaróvári villamos üzemmérnök szabadkozik, hogy nem is olyan különleges, amiket ő tesz, pedig fizikai aktivitását még a huszonévesek közül is sokan megirigyelhetnék.


Dovánczki Imre 51 esztendős, a mosonmagyaróvári Strucc Futóklub tagja, aki annak idején egy barátja kérésére szegődött hozzá edzőpartnernek. A kezdeti időkben még 4–5 sportpályányi kör megtétele is megterhelő volt számára, aztán hamar belelendült: sorra pipálta ki a félmaratonokat, sőt, a 42 kilométeres távot is négy versenyen megtette.

Dovánczki Imre a dobogó tetején

Barátaival hetente egyszer eljár tekézni s tizenöt éve saját lovának nyergébe pattanhat. A gyönyörű, barna kancának, Pitének, igazán jó sora van: gazdája valódi paradicsomi környezetet teremtett számára. Az istállója, a kifutója Imre kertjének végében található, így napjában többször is találkozhatnak. Indult vele a Nemzeti Vágtán is.

A magyaróvári férfi mindennapjaihoz az asztalitenisz is hozzátartozik. Ha választani kellene, hogy melyik általa űzött sport található a szívében az első helyen, akkor ő gondolkodás nélkül a pingpongot mondaná. Egy idő után úgy érezte, hogy nem elegendő számára a heti egy edzés. Gondolt egy merészet, és házának szobáiból kettőt „feláldozott" a hobbija oltárán. A középső falat kivette, versenyasztalt, hálót és adogatógépet is elhelyezett oda, így aztán bármikor hódolhat a legnagyobb szenvedélyének.


Dovánczki Imrét túl az ötödik X-en is feltölti energiával a sokfajta sportolás. Ezért, úgy tervezi, hogy soha nem hagyja abba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában