Helyi sport

2019.05.09. 11:36

Női kézilabda Bajnokok Ligája Final 4 - Audi ETO: bizakodó a tavalyi döntő hőse, Kiss Éva

Talán nem túlzás az állítás, hogy Kiss Éva egy éve, május 13-án este a Vardar Szkopje elleni döntő ráadásának utolsó másodperceiben élete védését mutatta be.

Szabó Gábor

Egy góllal, 27–26-ra vezetett az Audi-ETO, de eladta a labdát, melyből lerohanást vitt végig a macedón gárda, [namelink name="Kiss Éva"] azonban óriási bravúrral kivédte Covic lövését, címvédéshez segítve ezzel a zöld-fehér gárdát.


A győriek kapusával először ezt a jelenetet próbáltuk feleleveníteni:

Nem tudom elfelejteni azt a pillanatot, mert bár nem ebben élek azóta, de gyakran emlékeztetnek rá, főleg most, hogy közeledik az újabb négyes döntő. Természetesen nagyon boldog voltam akkor, de ez a mostani hétvégén semmit nem jelent."


A szerénységéről is ismert válogatott kapus szerint nagyon nehéz feladat vár rájuk már az elődöntőben is.

Kiss Éva tavalyi utolsó másodperces védése örökké emlékezetes marad a győri szurkolóknak, de a kapus nem bánná, ha a csapat ezúttal is felejthetetlen hétvégét szerezne szurkolóinak.

 

Jól ismerjük a norvég Viperst, ahogyan ők is nyilván bennünket. Játszottunk velük kétszer, mindegyik alkalommal győztünk, de óriási hiba lenne ebből kiindulni. Teljesen új meccs kezdődik, az, hogy korábban mi történt, nem számít. Mi úgy vágunk neki a párharcnak, mintha az a két meccs nem is lett volna"

– folytatta a rutinos hálóőr, aki idén hasonlóan tapasztalt kapusokkal, a norvég Kari Grimsbővel, valamint a nyáron éppen a BL-döntőben legyőzött Vardarból érkezett francia Amandine Leynaud-val osztozik a játékperceken.

Teljesen jó a kapcsolat közöttünk, igazából mindegyikünk stílusa más, így remekül kiegészítjük és segítjük egymást. Sokat videózzuk az ellenfeleket, tudjuk, kitől mire lehet számítani, illetve sokszor kívülről is jobban lehet látni egy-egy dolgot, amit meccs közben osztunk meg egymással"

– tette hozzá Kiss Éva, aki szerint előny is lehet az, hogy Grimsbö jól ismeri a Vipers játékosait a norvég válogatottból.

Igaz, őt is ismerik az ellenfelek. Meglátjuk, hogyan dönt vezetőedzőnk, [namelink name="Danyi Gábor"] a szerepeltetésünkről. Előre nehéz megmondani, mi lenne a jobb taktika a kapuban, illetve melyikünk éppen milyen formát mutat az adott napon, de egy biztos, alaposan felkészülünk az ellenfél játékosainak lövőrepertoárjából, aztán a meccsen kiderül, mire lesz ez elég"

– mondta Kiss Éva, aki szerint az idei társaság is igazi csapat, ami sokat érhet egy olyan hétvégén, mikor 24 óra alatt kétszer kell csúcsformában lenni.


Korábbi sikereinknek tényleg ez is volt az egyik záloga. Persze ez azért kevés, de kritikus szituációban sokat jelenthet, hogy ki tudjuk egymást segíteni"

– fogalmazott végül a magyar válogatott kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában