Helyi sport

2018.05.31. 09:00

A volt győri lány és Ricciardo a hétvégi futam után egy monacói pubban ünnepelt - videó, fotók

Exkluzív élményeket osztott meg közösségi oldalán, majd velünk a korábban Győrben, jelenleg Monacóban élő Fördős Nóra, aki a múlt heti Forma-1-es futam után a győztes Ricciardóval és Albert herceggel együtt ünnepelt egy monacói pubban.

Munkatársunktól

"A szürkének éppen nem nevezhető hétköznapi monacói élet a száguldó cirkusz ideje alatt fenekestül felfordul – kezdi a korábban Győrött, jelenleg a hercegségben élő Fördős Nóra. – A várost már március végén birtokba vették az építőmunkások, teljes körforgalmakat számoltak fel, egyirányúsítottak utcákat, az összes dísznövényt a városszéli mólóra hordták, mesebeli oázissá változtatva azt.

 Vastag drótkerítéssel szövik be a pálya szélét, azaz a hercegség egyharmadát, ajtók, kapuk százait helyezik el a legkülönfélébb pontokon. Míg a Forma–1 szerelmeseinek ez hatalmas élményt jelent, ebben a túlzás nélküli labirintusrendszerben újra meg kell tanulnunk élni."

 

 

Elképesztő látvány


"Csütörtökkel aztán beindul az élet, az első szabadedzést követő éjszaka a leghosszabb bulikat rejti, hiszen másnap se pilóta, se szerelő nem dolgozik. Monacóban kivételes módon négynapos a nagydíj, nem merik és nem tudják a falatnyi ország életét három egymást követő napra megállítani."


Nóra igazán pazar helyről, egy hotel tetejéről nézhette végig az idei futamot. "Míg tavaly húsz perccel a kapuzárás előtti telefonhívásnak köszönhetően szinte a herceg mellől nézhettem a versenyt, addig idén a Fairmont Hotel tetejéről gyönyörködhettem a híres buszmegállókanyar nyújtotta elképesztő látványban.


Amúgy egyre többen értenek egyet Flavio Briatorével, aki velem is megosztotta gondolatait, miszerint a nagy múltú verseny túlságosan unalmassá, kiszámíthatóvá, mindössze mérnökök játékává vált. Ennek ellenére őrületes délutáni bulival ünnepeltük Daniel Ricciardo győzelmét, de természetesen így lett volna akkor is, ha nem az olasz származású ausztrál végez az élen."

 

Fördős NóraTánc Ricciardóval


"Hétfő délután aztán csak azok indulnak a félig-meddig rejtett kis strandra, akikben még maradt erő, illetve akik addig keményen dolgoztak. A rocksztár Bono házát elhagyva már biztatóak a kiszűrődő dallamok, bár a közvetlen tengerparti kalyibát egyetlen balatoni étterem-tulajdonos sem irigyelné meg. Nem úgy a fogyasztást... Két barátommal egy italra ugrottunk be és életem legnagyobb és valószínű, legemlékezetesebb »zsúrjába« csöppentem. Két óra tájban értünk a strandra, a pincérek még fél csirkékkel és egyéb ízletes falatokkal lavíroztak az egyre felajzottabb vendégek között. De mire kikértük a sörünket, már elszabadult a pokol. Eddie Jordan – egykori autóversenyző és csapatfőnök – kapta magához a mikrofont és egy széken állva családiasan köszöntötte Albert herceget – akit addig észre se vettünk az ebédelők sokaságában –, majd hatalmas tapsviharral a nagydíj győztesét, Daniel Ricciardót üdvözölte.

 


És amíg a Red Bull asztalánál külön énekléssel éltették a legjobbat, a Jordan-istálló volt vezetője a »fülünkbe súgta«, hogy Ricciardo jövőre talán a Ferrari színeiben folytatja pályafutását. Mire David Coulthard az ad hoc színpad elé lökdöste a hetvenhatodik nagydíj győztesét, Eddie Jordan már a dobok mellől diktálta az ütemet, és a székekre, asztalokra ugrálva perdült táncra az összes vendég. A tömegben Coulthard és Ricciardo közé szorulva voltam kénytelen végigtáncolni Tina Turner Simply the Best klasszikusát.

 


Csodálatos volt ilyen közelről megélni ezt a felhőtlen boldogságot, felszabadultságot, ahogy azok, akiket a képernyőknek köszönhetően milliók csodálnak a világ minden részén, most egyszerű emberként mellettem, velem együtt táncoltak, élték meg a pillanat örömét."

 

Nóra David Coultharddal.


Néhány szó Alberttel


"Ricciardo hatalmas mosollyal, ám nagyon szerényen és szimpatikusan tűrte az okostelefonok kameráinak kereszttüzét, később ő is a kezébe vette a sajátját, hogy megörökítse ezt az élményt. A McLaren egykori pilótája, Coulthard is alaposan kiélvezte a kora délutáni partit, ahol többször is szóba elegyedtünk. Monaco hercege baráti társaságban hosszasan trónolt az egyik körasztalnál, hol állva, hol ülve figyelte a bulizókat. Pár órával későbbi távozásakor válthattam vele pár szót, míg tavaly májusban a futball, most a Forma–1 iránti elkötelezettségéről biztosított rendkívül közvetlen módon. Megszámlálhatatlan Dom Pérignon pukkant a kopott faasztalok között, ilyen drágán még soha nem zuhanyoztam..."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában