Helyi sport

2018.04.25. 08:49

Sportlövészet - Győri érmek Budapestről

Budapesten, az újonnan átadott nemzeti lőtéren rendezték a közelmúltban a 2018-as 10 méteres országos bajnokságot.

kisalfold.hu

A futócéllövőknél a 30+30-as számban a Győri LK többszörös világ- és Európa-bajnok sportlövője, Sike József aranyérmet szerzett, klubtársa, Boros László a harmadik helyen végzett, míg a Sike József, Boros László, ifj. Laczik Zsolt összeállítású győri csapat országos bajnok lett.


A férfiak 40 vegyes lövéses számában – bár Sike József szintén első lett és Boros László a harmadik legjobb eredményt érte el – csapatban csupán 4. lett a Győri LK. Viszont a Kisalföldi Lövészklub Zsebedits Nándor, Spárnicz Ádám, Szabó Attila összetételű csapata felfért a dobogóra s a második helyen zárt.


Ugyanitt a nemzeti versenyszámokban 30 lassú lövésben Zsebedits második, Spárnicz harmadik lett. Az országos csapatbajnokságot – története során először – a Kisalföldi LK (Zsebedits, Spárnicz és Szabó A.) együttese nyerte.


Pázmándfalun a Győri LK és a Kisalföldi LK közös szervezésében rendezték az elöltöltős puskások találkozóját. Érdekesség, hogy hasonló fegyvereket valamikor az 1800-as években használtak. Az úgynevezett fekete lőporos puskások részére hagyományteremtő szándékkal hívták életre a találkozót, amely hiánypótló rendezvénye a szakágnak.


Negyedik alkalommal rendezték meg a győri Laczik-lőtéren a Sanyi-kupát. A kis és nagy kaliberű pisztolyszámokban Csiba Zoltán, Vajda Attila és Laczik Zsolt állhatott fel a dobogóra, az összetett viadalt Csiba Zoltán nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában