Helyi sport

2018.04.10. 19:02

Evezős regatta a Mosoni-Dunán: Oxford és Győr egyetemi csapatai versenyeznek

Csütörtökön az oxfordi és a győri egyetemi regattások bemutató versenyt tartanak a Mosoni-Duna belvárosi szakaszán.

 

Az Oxford Ballyol College és a Széchenyi István Egyetem evezős nyolcas csapatai több éve sikeres résztvevői a Dunai Regatta Budapesten rendezett versenyének.


Az utóbbi négy évben a széchenyisek férfi csapata végzett az első helyen, a nagy tradíciójú angol egyetemi csapatoknak az ezüst- vagy a bronzérem jutott.


A győri egyetemi csapat felkészítésében a kezdetektől aktívan részt vesz, dolgozik a Győri Atlétikai Klub Evezős Szakosztálya. A felkészülés szakmai koordinátora Papp Oszkár szakosztályvezető, a széchenyis regattások edzője Alföldi Zoltán.


A Győri Atlétikai Klub Evezős Szakosztálya és a Széchenyi István Egyetem meghívására 2018. április 12-én, csütörtökön az oxfordi és a győri egyetemi regattások bemutató versenyt tartanak a Mosoni-Duna belvárosi szakaszán. A női csapatok – a szervezés alatt lévő győri regattásokat a GYAC hölgyei képviselik - 16:15 órakor kezdik a versenyt.


17 órakor indul a férfiak rajtja. A rajt helyszíne a 13-as folyami kilométerkőnél lesz, ez a Széchenyi-hídtól lefelé, Gönyü irányában, 500 méterre van. A cél a Mosoni-Duna és a Rába összefolyásánál, a Cziráky emlékműnél lesz.

A verseny 18 órakor a Révfalui híd melletti régi RÁBA ETO csónakházban az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul – mondta el Papp Oszkár, a verseny szervezője, szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában