Helyi sport

2018.02.09. 15:29

Palotai Károlyt gyászolja jóbarátja, Keglovich László

Keglovich László, az ETO olimpiai bajnok labdarúgója vasárnap ünnepelte 78. születésnapját. A napokban elhunyt egykori csapattársat, jóbarátot Palotai Károlyt gyászolja.

Szeitz Tibor

Keglovich László Sopronban kezdte labdarúgó-pályafutását, majd 18 évesen került Győrbe, ahol másfél évtizeden át meghatározó játékosa lett a Győri Vasas ETO csapatának. Tagja volt az 1963-ban magyar bajnokságot nyert gárdának, háromszoros MNK-győztes, BEK-elődöntős és ezenkívül nemzetközi kupatalálkozókon olyan csapatok ellen szerepelt, mint a Barcelona, a Milan vagy a Fiorentina. 1968-ban szerepelt az olimpiai válogatottban és tagja volt a mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerzett csapatnak. Múlt hét vasárnap ünnepelte 78. születésnapját.

Az 1964-es ETO-ban: fent balról a harmadik Palotai Károly, lent balról az első Keglovich László. Fotó: eto.hu

– Hogy van? – kérdeztük a korábbi olimpiai bajnok labdarúgót.

– Köszönöm, viszonylag jól, bár épp most a kórházban vagyok. Egy urológiai beavatkozás miatt kellett befeküdnöm, de már túl vagyok rajta – árulta el Keglovich László.

– Sokan felköszöntötték?

– Szerencsére rengetegen. Nagyon jólesett, hogy sokan gondoltak rám.

– Egyvalaki biztosan hiányzott. A napokban elhunyt Palotai Károlyra gondolunk.

– Valóban. Karcsival már nem tudtam beszélni... Itt hagyott bennünket. Tudtam, hogy nagyon beteg, mégis váratlanul, fájdalmasan ért a halála. Fantasztikus ember, kiváló sportoló, nagyszerű csapattárs volt. Igazi jóbarát, akivel persze sokszor zrikáltuk is egymást.

– Úgy tudni, kertszomszédok is voltak.

– Nyúlon volt hétvégi házunk. Kipróbáltuk, milyen szőlősgazdának lenni. Mindegyikünk a saját borát dicsérte, de az igazság az, Karcsinak nem is volt fehérbora, kénytelen volt az enyémet elfogadni.

– Szinte nem volt hétvége, hogy ne látták volna önöket együtt egy-egy bajnokin.

– Gyakori vendégek voltunk az ETO és a Gyirmót stadionjában is. Ezentúl sajnos már egyedül kell meccsre járnom. De menni fogok, legalábbis, amíg tudok.

– Mit gondol, lesz egyszer legalább annyira sikeres és meghatározó a magyar futball, mint az önök idejében volt?

– Ha lesz is, én azt már nem érem meg. Valamit nagyon elszúrtunk az utánpótlás-nevelés terén. Akadnak persze ügyes gyerekek, de a tehetség önmagában nem elég. Hiányzik a szorgalom, az elkötelezettség. Az olyan futballisták, mint például Fehér Miki volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában