Helyi sport

2018.01.18. 12:20

Évszázados soproni focis relikvia

A soproni futball egyik alapítója, Thurner Ágoston levélben tájékoztatta a Soproni Football Club elnökét, hogy mi történt a két nyugat-magyarországi város bemutató mérkőzésén Sopronban.

kisalfold.hu

A SFAC1900.hu oldal beszámolója szerint  a 118 éve futballt alapító sportember, a csapat kapusa egy képeslapot írt a várostól éppen távol lévő Dukavits István elnöknek, a soproniak, pozsonyi labdarúgók elleni fényes győzelméről tudósítva. Ez a kép a jelenleg ismert legrégebbi fénykép a SFAC közvetlen jogelődjének játékosairól!


A Soproni Football Club match-csapata szerepel 1902 áprilisból. “Mit szól hozzá Doktor úr? 6:0-val megverni a pozsonyiak I. csapatát? Remekelt az egész csatársor, s oly jól játszottak a fedezetek, és hátvédek, úgy hogy a labdát én csak 4-szer kaptam kezembe. S ehhez hozzá 160 korona bevétel hideg esős szél daczára. Kiváló tisztelettel: Thurner"


Érdekességként megállapítható, hogy a 116 éve lejátszott Sopron-Pozsony labdarúgó mérkőzés 160 osztrák-magyar birodalmi korona bevétele mai pénzre átszámított értéke kb. 150.000 forint körül alakulna.

Fotó: SFAC1900 >> 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában