Helyi sport

2018.01.29. 14:55

A győri Bercsényi iskola lányai a legjobb kézilabdások

Lány és fiú kosár-, kézi- és röplabda csapatok küzdöttek meg Magyarország diákolimpiai bajnoka címért

kisalfold.hu

2018. január 25-28. között egyszerre öt debreceni helyszínen zajlottak a Diákolimpia® Összevont Labdajátékok Országos Döntőjének küzdelmei. Az V-VI. korcsoport lány és fiúcsapatai a kosár- kézi- és röplabda pályán mérkőztek meg, hogy a háromnapos versengés végén aranyérem kerülhessen „Magyarország diákolimpia bajnokai" nyakába. A hétvégi rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében került megrendezésre.


A Diákolimpia® kézi-, kosár- és röplabda versenyszámaiban az V-VI. korcsoportban összesen mintegy 477 csapat versenyzett, közülük került ki sportáganként és korcsoportonként nyolc- nyolc-nyolc döntős team. A Debrecenben zajló országos döntőkben így összesen több mint 600 fiatal küzdött meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címért.

Győri kézilabdások

Az ünnepélyes megnyitót, amelynek keretében a versenyző diákok diákolimpiai eskütétele is zajlott, táncprodukció és koncert is színesítette. A kézilabda versenyek a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban és a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Kecskeméti János Sportcsarnokban, a kosárlabda mérkőzések a Debreceni Sporttudományi Oktatóközpontban és a Tóth Árpád Gimnázium tornatermében, míg a röplabda küzdelmek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban kerültek megrendezésre.  A versenyek végén a győztesek mellett sportágtól függően kihirdették a legtechnikásabb játékos, a legjobb kapus, a gólkirály/nő, legjobb támadó, előkészítő címeket, illetve az „All star" csapatot. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke Áder János, védnökei közt pedig megtalálható többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Palkovics László közoktatásért felelős államtitkár is.


A hétvégi rendezvénynek otthont adó Debrecenben nagy múltja van a sport szeretetének. A cívisváros immáron sokadik alkalommal látta vendégül azokat a sportolókat, akik hosszú és fáradtságos küzdelmek után jogot szereztek, hogy részt vegyenek a hazai legrangosabb diáksport verseny döntőjében.  2017-ben a hajdú-bihari megyeközpont adott otthont a 30. jubileumi Diákolimpia fesztiválnak is, ahol 4 nap alatt 1500 diák versenyzett, 6 sportágban. A cívisvárosban stratégiai jelentősége van a sporttámogatásnak. Az elmúlt években több ágazati fejlesztést is végrehajtottak a sportolási lehetőségek szélesítése és hazai valamint nemzetközi sportrendezvény megtartása érdekében.


A fantasztikus hangulatú verseny legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia közösségi médiaoldalán (https://www.facebook.com/diakolimpia/). A három napos versenyben az alábbi iskolák szerezték meg sportáganként a korcsoportos győzelmet:


Kosárlabda bajnokok:


Lány - V-VI. korcsoport- Budapest, Veres Pálné Gimnázium


Fiú - V-VI. korcsoport - Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda


Lány „All Star" csapat:

Bozsó Katica

Farkas Petra

Wentzel Nóra

Mérész Beatrix

Tóth Orsolya


Fiú „All Star" csapat:

Érsek Marcell

Mokánszki Máté

Benke Krisztián

Oroszi Bence

Sitku Márton


Kézilabda bajnokok:


Lány -  V-VI. korcsoport - Győr, Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Fiú V-VI. korcsoport - Balatonfüred, Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakgimnázium


Lány különdíjak:

Legjobb kapus: Hadfi Gréta / Ferencváros Budapest

Gólkirálynő: Vámos Petra /Fonyód Mátyás Király

Legtechnikásabb játékos: Lanczová Barbora /Győr Bercsényi

Legjobb felkészítő tanár: Róth Kálmán/ Győr Bercsényi


Fiú különdíjak:

Legjobb kapus: Győri Kristóf/ Mathiász

Gólkirály: Teleki Levente / Balmazújváros Veres

Legtechnikásabb játékos: Máté Dominik/ Balatonfüred

Legjobb felkészítő tanár: Kárpáti Krisztián/Veszprém, Lóczy Lajos Gimánzium


Röplabda bajnokok


Lány - V-VI. korcsoport - Nyíregyháza, Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium


Fiú - V-VI. korcsoport - Dunaújváros, Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája


Lány különdíjak:

Legjobb támadó: Kökény Petra/Kecskemét

Legjobb előkészítő: Schmidt Anna/Jászberény

Legtechnikásabb játékos: Kertész Petra/Békéscsaba

Legjobb testnevelő, felkészítő: Szekér Lászlóné/Nyíregyháza


Fiú különdíjak:

Legjobb támadó: Bohnicsek Szilveszter/Dunaújváros

Legjobb előkészítő: Csizmadia Tamás/Dunaújváros

Legtechnikásabb játékos: Kiss Máté/Kaposvár

Legjobb testnevelő, felkészítő: Szücs Ákos/Dunaújváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában