Helyi sport

2017.12.04. 16:16

46 évesen harcolt élete első Full-Contact versenyén

Lezárult a Castrumos utánpótlás korúak versenyszezonja Várpalotán.

Az V. Palota Kupán 25 egyesület 260 nevezője, 3 országból érkezett. A kapuvári karate egyesület 12 fővel képviselte a Hanság fővárosát. Igazán szép eredmények születtek, hiszen a Castrumosok 4 arany-, 1 ezüst- és 7 bronzérmet vívtak ki maguknak. „Legfiatalabb" versenyzőjük 46 évesen, lépett tatamira a felnőtt nehézsúlyban, és bronzérmével járult hozzá csapata sikeréhez!

 

A 2017-es esztendőben a Magyar Kyokushin Karate Szervezet klubjainak pontversenyében a Castrum SC Kapuvár 52 klub közül, az előkelő 4. helyen végzett.


Sensei Pantelics Péter tanítványai szinte végig versenyezték az évet. Sikerrel járták meg Ausztriát, Szlovákiát, Horvátországot, Németországot, Kazahsztánt, Lengyelországot.

Legutóbb pedig az V. Palota kupán, Várpalotán harcoltak, és gyűjtötték az érmeket.

 

- Aranyérmesek: Serfőző Hanga, Fandák Ajándék, Bacsó Márton, Szűcs Ádám

- Ezüstérmes: Szücs Hanna

- Bronzérmesek: Serfőző Zalán, Németh Virág, Németh János, Nyikos Eszter, Csonka Lili, Remete László és Hoffer András

 

46 évesen szerette volna kipróbálni, milyen egy verseny


A 71’-es születésű Remete László korábban kézilabdázott. Hat hónapja csatlakozott a Castrumhoz, és munkája mellett készült az edzéseken az élversenyzőkkel. Mikor lehetőség adódott rá, hogy a Felnőtt „C" kategóriás szabályok közt a férfi nehézsúlyban megmérettesse magát, azonnal kérte nevezését a versenyre. A körmérkőzéses szisztémában zajló három küzdelmet követően nagyon elfáradt, de egy cseppet sem bánta, hogy tatamira lépett.

 

„Most, hogy kipróbáltam én is a Kyokushin verseny küzdelmeket, óriásit nőttek a szememben ezek a fiatal karatésok. Jó nézni, ahogy védenek, ütnek, rúgnak és ügyesen mozognak.  Kívülről olyan egyszerűnek látszik a dolog. Belülről átélve már több olyan dologgal is meg kell küzdenie az embernek, ami úgymond láthatatlan tényező. Amíg ki nem próbálja az ember, kicsit hihetetlenül hangzik az edző szájából. Örülök, hogy ebbe a csapatba tartozom, és köszönöm Senseiemnek és Senpaiomnak a felkészítést. Ha lesz még rá lehetőségem, szeretném folytatni a csapattal a versenyzést" – nyilatkozta a 46 éves vállalkozó.

Szűcs Ádám és Remete László

Szűcs Ádám és Remete László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában