Helyi sport

2017.10.05. 10:17

Asztalitenisz - Bázis lenne a győri klub

A ClubAréna Bercsényi DSE asztalitenisz-szakosztálya komoly célként tűzte maga elé, hogy országos tekintetben is az egyik legjobb felszereltségű edző- és versenytermét tartalommal töltse meg.

kisalfold.hu

„A fő irányvonal természetesen, hogy a tizenöt asztalos edző- és a tízasztalos versenyterem a magyar asztaliteniszt szolgálja a hobbicsoportokban játszóktól a versenyeztetett utánpótlás és felnőtt korosztályokig egyaránt. A terem és Győr adottságait kihasználva a szövetség közép- és hosszú távú koncepciójába szeretnénk illeszkedni, vidéki régiós centrumként" – mondja Visi Tamás Zsolt, a szakosztály vezetője.


„Nagyon széles körben gondolkodunk és dolgozunk – teszi hozzá Vigh Zsolt, a magyar paralimpiai válogatott szövetségi kapitánya és a BVSC Zugló extraligás csapatának edzője, győri testnevelő. – A Győri Radnóti Miklós Általános Iskolával kötött sikeres együttműködési megállapodás és egy, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Moatsz által támogatott programmal nemrég csaknem húsz intézmény mintegy kétszáz diákja pingpongozott a termünkben. Ezt a programot egyébként szeretnénk kiszélesíteni az óvodás korosztályig. A tömegesítés után talán lehet érdemi utánpótlást nevelni, a régióban pedig a versenyeztetett gyerekeknek szeretnénk bázist biztosítani. A fő cél egy vidéki centrumot létrehozni."


Áttörés a győri klub életében, hogy csapatot indít a női NB I-ben.A magyar paraválogatott igazi otthont talált magának Győrben, a csapat nemrég itt készült az Európa-bajnokságra.


„Áttörésnek számít a klub életében az is, hogy a megyei férfi- és az NB I-es női bajnokságban is csapatokat indít. Jó érzés a szakosztály soraiban látni a fiatalok mellett olyan legendás játékosokat, mint például Kiss Anikó, aki egykor BEK-döntős volt. Vagy éppen  Mong Angélát, Weisz Erikát, a volt korosztályos magyar bajnok Takács Mónikát. Nagyszerű egy teremben lenni Bella Józseffel, Márton Györggyel. A társaság nagyszerű közösséget alkot a múlt és jelen együttműködésével a győri pingpong jövőjéért" – jegyezte meg Vigh Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában