Helyi sport

2017.09.13. 12:14

Mosonmagyaróvári kézilabda - Az új elnök kézilabdában is aranyra vágyik

Az elsősorban a labdarúgásból és a futsalból ismert és sokak által elismert Horváth Cs. Attila lett nemégiben a Mosonmagyaróvár NB I/B-s női csapatának elnöke.

kisalfold.hu

 – Hogyan talált rá a kézilabdára?


– A kézilabda talált rám – kezdte mosolyogva. – Mosonmagyaróváron a női csapat elnöke, Tenk Gábor munkahelyi elfoglaltsága miatt egy ideje kereste utódját, s Vincze Ottó barátom ajánlására jutott el hozzám. Több tárgyalást követően, az önkormányzat vezetőivel, az elnökségi tagokkal, a támogatókkal, a szakmai stábbal, a szurkolókkal való egyeztetés után döntöttem úgy, hogy belevágok. Sportvezetői bravúrnak tartom, hogy ilyen rövid idő alatt bombaerős vezetőséget tudtam megnyerni ennek az ügynek, persze az igazi bizonyíték a jó döntésre az lesz, ha év végén úgy koccinthatunk, hogy a klub minden szempontból rendben van.


– Nehéz a helyzet, hiszen a csapat tavasszal kiesett az NB I-ből és ez nyilván szakmailag és anyagilag is új követelményeket támaszt.


– Kétségtelen, szép kihívás, s már az induláshoz erőltetett menet kell. Jóval a kinevezésem előtt körbejártam a dolgokat, hetek óta intenzíven tevékenykedem a háttérben. Összefogásra, konszenzusra törekszem minden téren, nagyon fontos, hogy Árvay István polgármester, Iváncsics János alpolgármester és Nagy István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is a támogatásáról biztosított, a saját területükön kiváló, a klub irányában elkötelezett elnökségi tagokkal együtt keressük a régi-új támogatókat, az apparátus kezdi felvenni a ritmusomat. Úgy tapasztalom, hogy a szakmai munka jó kezekben van Bognár Róbertnél, aki a felnőttek mellett a már több mint száz kislányt számláló utánpótlást is felügyeli, a csapat pedig készen áll a nagy kihívásra.


Horváth Cs. Attila– Ezek szerint csak átmenetinek gondolják a másodosztályt. Irány az élvonal?


– Nem lehet más a cél, a klubnál mindenki azért dolgozik, hogy jövőre az Eu-Fire MKC is tagja lehessen a világ legerősebb női kézilabda-bajnokságának. Minden találkozónkon nyernünk kell, ráadásul reményeim szerint hazai pályán a szurkolótáborunknak köszönhetően fergeteges hangulatú, telt házas meccseken. Ez a csapat zászlóshajója kell hogy legyen a város sportéletének, és nagy marketingértéke a fejlődő Mosonmagyaróvárnak.


– Ezek szerint már a bajnokavatásról is álmodik?


– Képletesen szólva biztosan valami nagy dobás lesz, mert egy pillanatig sem gondolom, hogy az aranyérem más nyakába kerülhet. Kiemelném, ugyan a klub elnöke én vagyok, az egyesület viszont azoké, akik érte dolgoznak, segítik, szeretik, azaz a vezetőké, az edzőké, a játékosoké, a támogatóké, s főként a szurkolóké. Hiszem, ez a klub újra NB I-es lesz, s tapasztalva a lokálpatrióta mosonmagyaróváriak összefogását, hosszútávon is az maradhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában