Helyi sport

2017.07.06. 09:00

Példaképből csapattárs lett

Csütörtöktől Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, melyen a tét az augusztusi racicei világbajnokságon való indulás lesz.

munkatársunktól

Új győri páros mutatkozik be a versenyen: a 39 esztendős Kammerer Zoltán egy hajóba ül a mindössze 19 éves Mozgi Milánnal. A két versenyző nyolc évvel ezelőtt egy tokaji sportbálon már találkozott egymással, s közös fotó is készült. Húsz év van közöttünk, kicsit furcsa ezt kimondani, de büszkeséggel is tölt el, hogy még itt vagyok – mondta a kajakkenusport.hu-nak Kammerer Zoltán, aki Mozgi Milánnal alkotott ötszáz párosa mellett ötszáz és ötezer egyesben, valamint Bárdfalvi Márkkal ezer párosban szerepel ezen a válogatón.


– Bár jónak tartom a párosunkat Milánnal és kíváncsian várom, hogy mit hoz ez a válogató, nem hinném, hogy Nádas Bence és Tótka Sándor mellett nekem helyem lehetne az ötszázas csapathajóban. Ami elérhető cél számomra, az az ezer méter, amelyen szeretnénk Márkkal előbbre lépni." "Példaképből csapattárs lett, és nagyon jó érzés Kamerával egy hajóban ülni. A párosunk gyors, mint a villám, eddig kétszer mentünk együtt és már elsőre összhangban voltunk. Bízom benne, hogy ezt a válogatón is képesek leszünk megmutatni" – tette hozzá Mozgi Milán, aki az első válogató eredménye alapján ott lesz a plovdivi Európa-bajnokságon rajtoló négyesben.


Kajak egyes 200 méteren újabb győzelemre készülődik Horváth Bence, és arra, hogy Szomolányi Mátéval párosban visszavágjanak a Birkás Balázs, Balaska Márk párosnak. Az első válogatón a rajtot követően kormányhiba miatt ki kellett állni a győri egységnek, most bíznak benne, hogy nem lesznek technikai gondjaik. "A céljaim maradtak, vagyis kétszáz egyesben és párosban szeretnénk odaérni a világbajnokságra. Remélem, most már nem lesz semmi problémánk. Hogy ki milyen számban indul, az egyáltalán nem foglalkoztat, csak magamra koncentrálok, magamat szeretném legyőzni, és bízom benne, hogy akkor jó évet zárhatok" – mondta Horváth Bence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában