Helyi sport

2017.07.31. 21:57

EYOF - ˝Büszkék lehetünk arra, amit Győrben láttunk˝

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke értékelte az EYOF-ot. ˝Az első magyarországi olimpiai esemény megrendezésével Győr megvalósított egy álmot˝.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a rendezés színvonala jóval meghaladta az elvárásokat a Győrben szombaton véget ért 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). "A győri EYOF-rendezés jóval meghaladta azokat az elvárásokat, amelyeket az európai olimpiai család a szervezőkkel szemben támaszt" - hangsúlyozta a MOB vezetője az ötkarikás testület honlapján megjelentetett hétfői levelében, melyet Borkai Zsolt polgármesternek, egyben a szervezőbizottság elnökének címzett.


- "Végiglátogattam az összes eseményt és bizonyossággal állítom, a győri EYOF a legmagasabb szintű olimpiai rendezvények színvonalát is meghaladta." Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: a létesítmények, a szervezési munka, valamint a győriek hozzáállása és kivételes vendégszeretete a párját ritkítja. Mint írja: "Magasra tettétek a mércét! Büszkék lehetünk arra, amit Győrben láttunk".


Kifejtette, a szervezői tapasztalatok és a világszínvonalú létesítmények komoly ajándékai, hozzáadott értékei a magyar sportéletnek, s az első magyarországi olimpiai esemény megrendezésével Győr megvalósított egy álmot.


"A jó példa megvan, biztos vagyok benne, hogy egyszer a nagy álom is valóra válhat és nyári olimpiát rendezhetünk Magyarországon. Az oda vezető útnak a 2017-es győri EYOF egy kiemelkedő mérföldköve lesz" - szögezte le Kulcsár Krisztián. Kitért a 152 fős magyar csapatra is, amely 41 érmet - 13 aranyat, 14 ezüstöt és 14 bronzot - szerzett, ezáltal az éremtáblázaton 50 ország között a harmadik helyen zárt. "Hazai pályán megmutatták Európának a magyar virtust, hogy bizony jó úton jár a magyar utánpótlás-nevelés" - emelte ki Kulcsár Krisztián.


Hozzátette, Győr jóvoltából a fiatalok egy nagy nemzetközi versenyen tapasztalhatták meg, milyen lendületet adhat a szurkolók szeretete és támogatása. Az EYOF-on tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkedtek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában