Helyi sport

2017.06.09. 10:33

EYOF 2017 Győr - Kajak-kenu: Szegedről juthatnak a győri olimpiai fesztiválra

A szegedi Maty-éren rendezik meg a kajak-kenusok hazai válogatóját az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF). A győri EYOF-on hat versenyző állhat rajthoz nemzetenként, akik négy, öt vagy akár hat számban is szerepelhetnek.

kisalfold.hu

A sportágban 16 bajnoki címet osztanak majd ki. A versenyen ötszáz, illetve kétszáz méteren lesznek futamok, így a válogatón is ezekben a számokban kell bizonyítani. Kék-két fiú és lány kajakos, valamint egy-egy fiú és lány kenus kvalifikálhat.


K I 500 méteren 59, 200 méteren 63 versenyző áll rajthoz a fiúknál, a lányoknál 45, illetve 37 kajakos közül kerül ki a győztes. A kenusoknál csak ötszáz méteren lesz válogató, ott 27 fiú és 6 lány mérkőzik meg egymással. A kajakosoknál, amennyiben mindkét távon ugyanaz a versenyző nyer, a válogatási elvek alapján az 500 méteren ezüstérmes helyen beérkező sportolót illeti meg az indulás joga.

A győri Graboplast VSE-ből lány kajak 200 méteren Szabó Virág, Horváth Abigél, Kovács Natália, 500 méteren a sprinterek, valamint Sümegi Mirjam, fiú kajak 200 és 500 méteren Vass Róbert, Balogh Gergely, Huszár Balázs, Erdélyi Tamás, Katona Márton, Kovács Ádám, Nagy Gergely, Takács Zsigmond, Kurdi Csongor, Kovács Sándor, fiú kenuban pedig Odnoga Martin, Halász Dávid, Pálla Balázs és Radnóti Tamás próbálkozik majd a kvótaszerzéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában