Helyi sport

2017.05.10. 12:34

Megye foci - Megsérült egy játékos és a bírót is lecserélték Öttevényen

Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Jánossomorja egyik játékosa Öttevényen az elmúlt hétvégén. A megyei I. osztályú találkozó elején a játékvezetőt is le kellett cserélni.

kisalfold.hu

Bár volt már rá példa – nemrég épp a Ferencváros–Vasas OTP Bank Liga-mérkőzés játékvezetőjét, Farkas Ádámot váltotta fel sérülés miatt a találkozón alapvonali játékvezetőnek kijelölt Bognár Tamás –, érdekesség, hogy le kellett cserélni az egyik hétvégi megyei I. osztályú összecsapás bíróját.


A kijelölt játékvezető az Öttevény–Jánossomorja összecsapás nyolcadik percében kapott az Achilleséhez, s jelezte kollégáinak, nem tudja folytatni a mérkőzést.


A szabályok szerint ilyenkor az első számú asszisztens léphet a helyére. Ő Gőgös Balázs volt, aki annak ellenére, hogy ebben az osztályban még nem vezetett meccset, magabiztosan ragadta magához a sípot. Egyébként rutinos játékvezetőnek számít, csaknem száz megyei I. osztályú összecsapáson volt már asszisztens. Nem is volt baj az ítéleteivel, a találkozó gond nélkül ért véget.


Igaz, nem mindenkinek. A hajrában ugyanis súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a vendégek egyik játékosa, György Jakab Bence.


„A futballista bokája sínylett meg egy összecsapást, a lába egy percen belül a duplájára dagadt" – mesélte Varga Róbert, a Jánossomorja edzője.


„Szinte biztos voltam benne, hogy eltört a lába, s a szalagjai is elszakadtak – folytatta a tréner. – Gondolkodtunk, hogy kihívjuk a mentőket, de a játékosunk úgy döntött, elég ha autóval beviszik a kórházba."


Ott kiderült, szerencsére nem akkora a baj. A röntgen ugyanis nem mutatott ki törést, s az orvosok szerint a futballista szalagjai sem szakadtak el. Ennek ellenére jó néhány találkozót ki kell hagynia.


„Mivel cserénk már nem volt, kevesebb játékossal fejeztük be a mérkőzést. Ő a harmadik komolyabb sérültünk, Öttevényre is csupán két mezőnyjátékos-cserével utaztunk. Ezért is nyilatkoztam, hogy a találkozó kimenetele már hét közben eldőlt" – tette hozzá Varga Róbert edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában