Helyi sport

2017.04.15. 22:40

Női kosárlabda NB I - A Sopron könnyedén legyőzte a Győrt

A címvédő Sopron könnyedén legyőzte hazai pályán a Győrt a női kosárlabda NB I elődöntőjének szombati nyitányán.

kisalfold.hu

UNIQA Sopron-CMB CARGO UNI GYŐR 80-53 (20-22, 21-9, 18-11, 21-10)


   A győriek az alapszakasz során kétszer is megverték megyei riválisukat, de a Magyar Kupa elődöntőjében a későbbi győztes Sopron elégtételt vett. Az NB I negyeddöntőjében Völgyi Péter tanítványai nagy csatában búcsúztatták a DVTK-t, ugyanakkor már nem számíthatnak szlovák centerükre, a megsérült Zofia Hruscakovára. Sterbenz László, a Sopron vezetőedzője előzetesen úgy fogalmazott, hogy óvatosságra int az alapszakaszbeli két vereség és az, hogy az ellenfél ugyancsak rendelkezik Euroliga-tapasztalattal.

    

A két gárda eddig 45 bajnoki mérkőzést vívott, melyből 40 soproni diadallal zárult. A 46. találkozó eleinte nem az Yvonne Turner vezette zöld-sárgák sikerét ígérte, ám a 21-9-re hozott második negyed révén a nagyszünetben már 41-31 volt az állás. A vendégek a harmadik játékrészben is csak 11 pontot hoztak össze, ami megpecsételte a sorsukat, az 59-42-ről induló végjátékra már nem maradtak izgalmak. A meccs legjobbja Turner lett 20 ponttal. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc szerdán folytatódik Győrben.


    A másik ágon az alapszakaszgyőztes Szekszárd a vártnál simábban verte a Magyar Kupában döntős Ceglédet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában