Helyi sport

2017.03.30. 09:00

Jäkl Antal három rangadón játszik a DAC-ban

Negyvenöt évesen húz ismét szerelést Jäkl Antal, a Pécs, a Dunaferr és az ETO egykori élvonalbeli labdarúgója. A rutinos játékos, aki az ETO U19-es csapatának az edzője, a tervek szerint három rangadón lép pályára a kék-fehéreknél.

Szeitz Tibor

Jäkl Antal viszonylag későn, 22 évesen, 1993-ban a PMFC színeiben mutatkozott be az élvonalban, majd 2003-ban a korábban remekül szereplő Dunaferrtől érkezett a Győrbe, s lett az ETO játékosa. A 300. élvonalbeli mérkőzését is a Rába-parti együttes játékosaként ünnepelte. Amikor befejezte NB I-es pályafutását, azt nyilatkozta a Kisalföldnek: "A családommal együtt nagyon megszerettük Győrt, most már biztos, hogy a városban telepedünk le."


A csupa szív, "Öreg" becenévre hallgató futballista 2009-ben még az NB III-as ETO II-ben is játszott, később a harmadosztályú fiókcsapat edzője lett. Játékos-pályafutását Győr- szemerén fejezte be, manapság pedig az ETO U19-es együttesének trénere. Nos, a dunaújvárosi csapattal az 1999/2000-es szezonban magyar bajnok korábbi játékos nemrégiben úgy döntött, újra szerelést húz. Ha csupán pár mérkőzés erejéig is, de pályára lép a jelenleg megyei III. osztályban vitézkedő győri DAC csapatában.


"Sokat gondolkodtam, de végül elfogadtam a nádorvárosiak invitálását, s a tervek szerint három fontos bajnoki találkozón megpróbálok segíteni az egykor szebb napokat is látott együttesnek. Úgy tudom, cél egy osztállyal feljebb jutni, amire meg is van az esély. Természetesen készülnöm kell a találkozókra, fel kell pörgetnem magam, hogy bírjam az iramot a fiatalokkal."


Jäkl Antal azt is elmondta, elsődleges feladata természetesen az ETO fiataljainak irányítása. "Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy korábbi klubomnál dolgozhatok. Az ETO-nál mindig is magas színvonalú volt az utánpótlásképzés, s a klub számára is nagyon fontosak a fiatalok. Az, hogy visszatérek a pályára, egy kis mellékszál. Számomra az edzősködés s jelenleg az U19-es győri együttes a legfontosabb. Szeretném a legjobb tudásom szerint irányítani a csapatot."

 

Jäkl Antal marad az ETO fiataljainak edzője is.

Jäkl Antal marad az ETO fiataljainak edzője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában