Helyi sport

2017.03.21. 08:00

Fél éve került az Audi-ETO-hoz, máris a válogatottban játszhat Puhalák Szidónia

Nyáron került csak az Audi-ETO-hoz Puhalák Szidónia, de a zöld-fehérek 21 éves balszélsője már a válogatottban is bemutatkozhatott. A játékos nagy álma vált valóra, amihez talán csak az év végi triplázás lenne fogható.

Szabó Gábor


Pár hónap alatt nagyot fordult a világ a győri Audi-ETO balszélsőjével, PuhalákSzidóniával. A játékos az előző két idényt Mosonmagyaróváron töltötte, s mikor a nyáron csatlakozott a zöld-fehérekhez, maga sem gondolta, hogy március végére válogatott játékosnak mondhatja magát. Puhalák számára egyébként már az meglepetés volt, hogy meghívót kapott Kim Rasmussentől, a pályára lépés pedig maga volt az álom.


„Nem is gondoltam rá, hogy behív a keretbe a szövetségi kapitány, így mikor megtudtam, nagyon meglepődtem, de természetesen ezzel együtt roppant boldog is vagyok. Mint minden kisgyereknek, aki elkezd kézilabdázni, nekem is a nagy álmom volt, hogy egyszer majd a válogatottban szerepelhessek, ez pedig most összejött" – kezdte a fiatal játékos, aki a Horvátország elleni zárt kapus meccsen mutatkozhatott be a nemzeti csapatban. A 24–19-re megnyert meccsen egy gól fűződött a győri játékos nevéhez.


„Nem szomorkodtam, hogy a pénteki meccsen nem kerültem be a tizenhatos keretbe, úgy voltam vele, már az ajándék, hogy itt vagyok, s biztosan eljön majd az én időm, akár már szombaton. Erre koncentráltam, így mikor megkaptam a lehetőséget, egyáltalán nem izgultam. Persze azért némi drukk volt bennem, de csak annyi, amennyi egészséges. Kim Rasmussen egyébként búcsúzáskor annyit mondott: elégedett volt az egész heti munkámmal, s kérte, ugyanilyen hozzáállással dolgozzak tovább. Sokat jelentett amúgy, hogy hétről hétre a világ egyik legjobb csapatában játszom, komoly BL-meccseken is szóhoz jutottam már, ráadásul teljesen hazai környezetben voltunk, így még a körülményeket sem kellett megszoknom" – mesélt érzéseiről Puhalák Szidónia, aki tizenegy éve kezdett kézilabdázni Szegeden, aztán két váci, majd Róth Kálmán invitálására két mosonmagyaróvári szezon következett. Innen került át aztán nyáron a Bajnokok Ligája-címre törő Audi-ETO keretéhez.

 

Puhalák Szidónia edzésmunkájával is nagyon elégedett volt Kim Rasmussen kapitány. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Puhalák Szidónia edzésmunkájával is nagyon elégedett volt Kim Rasmussen kapitány. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó


„Nagyon boldog vagyok, az elmúlt fél évben meredeken ívelt felfelé a karrierem, de remélem, itt még nincs vége. Az biztos, ilyenkor érzem azt, hogy megéri dolgozni, edzeni, hiszen a munkának van eredménye. Már a mosonmagyaróvári váltás is annak érdekében történt, hogy innen talán könnyebb bekerülni az ETO-ba, s ez is bejött. Az, hogy naponta a világ legjobbjaival készülhetek, nagy szó, s rengeteget tanulok is tőlük, amelyet nemcsak a kézilabdában, hanem az életben is hasznosítani tudok" – folytatta a balszélső, akinek a poszton most Hársfalvival és időnként Görbiczcel kell osztoznia. Korsós sérülés miatt nem áll a csapat rendelkezésére.

„Görbicz Anitát látni testközelből hatalmas élmény. Ő igazi klasszis, akitől érdemes minden mozdulatot ellesni. Sokat is segít, hozzá hasonlóan a többi rutinos játékos is mindig elmondja, mi az, amit esetleg máshogy kell csinálni, mivel lehet még jobb az ember, s ez rendkívül inspiráló. Amúgy pedig szükség van a két-három játékosra a szélen, hiszen rengeteg a mérkőzés, egy ember nem is tudná ellátni ezt a feladatot egy egész szezonon át" – tette hozzá Puhalák, aki nagyon örülne, ha a szezon végén három aranyéremmel lenne gazdagabb.


„Bár ez az első évem itt a csapatban, annál semmi nem lenne csodálatosabb, ha rögtön ennek az idénynek a végén a bajnokságot, a Magyar Kupát, valamint a Bajnokok Ligáját is megnyernénk, s ennek én magam is részese lehetnék. Ez legalább akkora dolog lenne, mint a debütálásom a válogatottban" – mondta végezetül Puhalák Szidónia.

Névjegy


Név: Puhalák Szidónia.

Születési hely: Szeged.

Születési idő: 1996. július 5.

Eddigi klubjai: Szeged, Vác, Mosonmagyaróvár, Audi-ETO.

Felnőttválogatottság száma/gól: 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában