Helyi sport

2017.03.31. 11:27

Bercsényi a legeredményesebbek között

kisalfold.hu

Eredményességi pontverseny „A tanév legeredményesebb Diákolimpia köznevelési intézménye" - díjátadása


A Magyar Diáksport Szövetség 2015/16. tanév versenykiírásban meghatározta  a „A tanév legeredményesebb Diákolimpia  köznevelési intézménye" díjak odaítélésének szempontrendszerét.  Az összesített értékelésben  pontosan 263 középiskola került rangsorolásra. Ennek során a győri SzC Bercsényi Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - a nagyon előkelő és díjazott - első tízben tudott végezni, 9-ként, a megyében pedig e testkulturális területen első lett.

 Gőcze Balázs, Pálóczi László és Németh ZsoltAz elismerő oklevelet az iskolában a tanulók előtt a Magyar Diáksport Szövetség részéről Pálóczi László és Göcze Balázs adta át az iskola vezetőjének Németh Zsoltnak.


„A sportversenyek során az iskolával együttműködő  egyesületek, klubok sportszakmai támogatása biztos alapot adott az elért eredményhez a testnevelő kollégák munkája mellett. Így kiemelkedően szerepelt és szerepel ma is az atlétika, küzdősportok karate, cselgáncs, evezés sportágak, labdajátékok közül mindenek előtt a kézilabda, majd kosár- és röplabda is."


A tanulók szempontjából fontos megemlíteni azt is, hogy a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló Korm. rendelet alapján  a felsőoktatásba jelentkező sportoló tanuló, a Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpontra jogosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában