Helyi sport

2016.12.19. 12:02

NB III foci - A végén kell elsőnek lenni - mondja az ETO ügyvezetője

Véget ért az NB III idei féléve. Dr. Drucskó Zoltán, az ETO FC Győr ügyvezetője értékelte az elmúlt időszak történéseit és vázolta a tavaszi terveket.

Szeitz Tibor

– Elégedett a jelenlegi második helyezéssel?


– Minden helyezés értékét a kitűzött célok határozzák meg, így maradéktalanul nem lehetünk elégedettek – kezdte dr. [namelink name="Drucskó Zoltán"]. – A bajnokság felénél nem mi vagyunk a legjobb pozícióban, azonban ahogy [namelink name="Bekő Balázs"] vezetőedző is fogalmazott a szezon elején, nekünk a legutolsó fordulót követően kell a tabella élén állnunk, és erre az őszi szezon eredményeit, tapasztalatait figyelembe véve minden esélyünk megvan.


– Jól sikerült az erősítés, hiszen idén erősebb, jobb az ETO a tavalyinál.


– A tavalyi bajnokságnak olyan, mindenki által ismert adottságokkal futottunk neki, amelyre nagyon kevés ráhatásunk volt, ennek megfelelően alakítottuk ki a keretünket, stratégiánkat. Idén már más volt a szituáció, nagyobb mozgásterünk volt mind a keret kialakítása, mind az egyéb feltételek megteremtése során. Egy csapat erősségét azonban nem korábbi időszakokhoz kell mérni, hanem az aktuális ellenfelekhez. Egy bajnoki évad során őket kell legyőzni, megelőzni, így egy keret kialakításánál ez a fő vezérfonal, természetesen a lehetőségek függvényében. Úgy gondolom, hogy minden szempontot figyelembe véve az idei keretünk alkalmas erre. Nekünk nem jó, hanem eredményes csapatot kell építenünk, amely pénzbe kerül. Az ETO célja nemcsak az NB III megnyerése és a feljutás, hanem a későbbiekben az NB II-ben való eredményes szereplés is. Lehetőség szerint az osztályváltást követően az azonnali kvalifikáció az első osztályba. A keret kialakításánál ezeket a szempontokat is figyelembe kellett vennünk, kvázi előre készülve a következő szezon kihívásaira.


– Elégedett a mérkőzések nézőszámával?


- A jó szereplésnek köszönhetően nőtt a nézőszámunk! Nagyságrendileg 300-zal több bérletet adtunk el a szezonban, de a bérlet nélkül kilátogatók száma is növekedést mutat az előző szezonhoz képest. A legutóbbi Kaposvár ellen játszott rangadónkat közel 2000-en tekintették meg, amellyel elértük az NB I-es bajnoki forduló átlag nézőszámát, azaz három olyan mérkőzést is játszottak a hazai élvonalban, amelyre kevesebb néző volt kíváncsi, mint az ETO mérkőzésére.


– Várható változás a csapatnál télen?


– Egy csapat életében folyamatos a változás, reagálni kell a csapat, a játékosok és az ellenfél teljesítményére, de a stratégiai fejlesztéseket, a célokat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Fontos, hogy tudatosan, szakmai szempontok alapján cselekedjünk, ne érzelmi alapon hozzunk döntést. Mindazonáltal a Gyirmót II elleni vereséget követően leültünk a vezetőedzővel és értékeltük a helyzetet. Úgy gondolom, hogy jó döntést hoztunk, amikor kitartottunk a vezetőedzőnk mellett, hiszen az utolsó négy fordulóban a csapat valamennyi meccsét megnyerte, tizenkét gólt rúgott és egyet sem kapott. Elmondhatjuk, hogy az ETO rúgta a legtöbb gólt és a legkevesebbet kapta a me- zőnyben. A bajnokság végére összeállt a csapat, az addig magabiztosan vezető Érd előnye minimálisra csökkent, a szintén előttünk álló Kaposvárt pedig hat ponttal leszakítottuk. Számunkra a lehető legrosszabbkor jött a bajnoki szünet. A csapat élén tehát nem várható változás, a játékoskeretben sem tervezünk különösebb átalakítást, megítélésünk szerint alkalmas a keret a kitűzött célok elérésére. A bővebb keretbe tartozó több labdarúgótól azonban költségtakarékossági okokból megválunk, kölcsönadjuk őket. A szezon végi jó szereplés ellenére nem dőlünk hátra, és azért dolgozunk, hogy a bajnoki évad végén az ETO álljon a tabella tetején, bajnokcsapatot ünnepelhessen a győri közönség!

Utánpótlásedzők pénze


Dr. Drucskó Zoltán: – Volt minimális csúszás a fizetésekkel, de nem a  médiában megjelentekkel megegyezően. Az oka az volt, hogy az utánpótlásban dolgozók bérét az MLSZ által folyósított akadémiai támogatásból finanszírozzuk, ez azonban az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben még nem érkezett meg hozzánk. Az említett célra az összeget saját forrásból kellett előteremteni, amely nem ment egyik napról a másikra. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában