Helyi sport

2016.11.21. 07:31

Audi ETO - Korsós Dorina térdét kedden megműtik

Dr. Balogh Péter csapatorvos elvégezte a kontrollvizsgálatot az Audi-ETO balszélsője, Korsós Dorina sérült térdén.

kisalfold.hu

Fél év kihagyás


Dr. Balogh Péter orvos kedden műtötte Korsós Dorinát, az Audi-ETO kézilabdázóját és Horváth Krisztinát, a CMB Cargo-UNI Győr kosárlabdázóját.


Előbbi játékos korábban már műtött térdében a pótlás 70–80 százalékban elszakadt, a maradék graft elégtelen stabilitást ad, így egy szélesebb graftot tett be pótlásnak az orvos. A balszélsőre hat hónap kihagyás vár.

Ugyancsak fél év a gyógyulási ideje Horváth Krisztinának is, akinek – ahogyan az az MR-ből már látszott – teljesen elszakadt a térdszalagja. A pótlás megtörtént, hamarosan megkezdődhet számára is a rehabilitáció.


Korsós Dorinát műteni kell


Hétfőn dr. Balogh Péter csapatorvos elvégezte a kontrollvizsgálatot az Audi-ETO balszélsője, Korsós Dorina sérült térdén. Mint azt a szakember elmondta: „A sérült bal térd stabilitása változatlan, ám nagy mennyiségű vérgyülem alakult ki a térdben. A vérzés okának tisztázása miatt kedden artroszkópos műtéti beavatkozást végzünk el."


Előzmények


[namelink name="Korsós Dorina"], a Győri Audi ETO KC szélsője a Rosztov elleni utolsó Bajnokok Ligája találkozó első játékrészében sérült meg. A korábban műtött bal térde érintett, az első vizsgálatok több hónapos kihagyást jósolnak, de egyelőre úgy tűnik, nem teljes szalagszakadás történt - írta hivatalos facebook oldalán az Audi ETO.


Korsós Dorina csak a meccs végére érkezett vissza az Audi Aréna Győrbe, a játékos a második félidő alatt már át is esett egy MRI vizsgálaton a győri kórházban. Dr Balogh Péter csapatorvos az eredményt látva rossz hírt közölt ugyan a játékossal, de talán nem a legrosszabb sérülés, azaz nem teljes szalagszakadás történt: "A bal térdben korábban pótolt szalag részleges szakadása valószínűsíthető, de mivel az elvégzett MRI vizsgálat nem mutatott teljesen pontos diagnózist, ezért hétfőn újabb vizsgálattal próbáljuk tisztázni a sérülés pontos mértékét. Ha ez sem ad megfelelő választ, akkor szóba jöhet egy arthroscopos beavatkozás is. Sajnos az már most biztos, hogy legjobb esetben is pár hónapos kihagyás várható" - nyilatkozta a Győri Audi ETO KC csapatorvosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában