Helyi sport

2016.10.25. 10:42

Kosárlabda - Összecsapott a múlt és a jövő Sopronban

A hétvégén, az Alba Fehérvár elleni bajnoki rangadó előtt az SKC 25 éves évfordulója alkalmából rendezett emlékmérkőzésen a közelmúlt és a közeljövő kiválóságai csaptak össze egymással.

Botár László

A 2x15 perces, jó hangulatú találkozón az elmúlt negyedszázadban a klubnál megfordult játékosokból verbuvált együttes ellenfele a Soproni Sportiskola korosztályában az ország egyik legjobb együttesének számító U18-as csapata volt.


Persze nem kell komoly összecsapásra gondolni, könnyed örömjátékot vezettek elő a kosarasok, melyet végül a rutin nyert meg 84–73-ra.

érfi kosár NB I: gálával ünnepelték a soproni klub alapításának 25. évfordulóját
A pontokat az SKC 25 együttesében Szlávik József (5), Lakatos Péter (11), Rakolczai Sándor (2), Szlávik Balázs (5), Trepák Zoltán (18), Szlávik Gábor (2), Csaplár-Nagy Arnold (14), Vesztergom Zsolt (12), Palotai Péter (8), Kováts Viktor (2) és Belloni Ádám (5) – pályára lépett még Gottschling Gábor és Kotlik László –, míg a fiataloknál Horváth Máté (2), Csátaljay Barna (16), Polgárdy Ádám (13), Soós Bence (2), Rátvay Balázs (6), Papp Barna (11), Werner Viktor (8), Gászner Flórián (4), Füzi Róbert (2) és Németh Márk (9) szerezték.


A fiatalokat Meszlényi Róbert vezette, az idősebbeknél a Bausz Kornél, Preiner Gábor, Sallay Gábor trió „dirigált". A különböző korosztályú tapasztaltabb kosarasok, bár összeszokni nem igazán volt idejük, a meccs gálajellege miatt több szellemes, szemre is tetszetős akcióval szórakoztatták a publikumot.


A fiataloknak egyébként mozgalmas volt a hétvégéjük. Meszlényi Róbert tanítványai a gálameccs előtti napon Budafokon játszottak NB I/B-s meccset – mint arról beszámoltunk, 88–76-os vereséget szenvedett az együttes –, majd szombaton délelőtt elutaztak Körmendre korosztályos bajnokit játszani, s ezek után léptek pályára a gálameccsen.


Meszlényinek is nagy élmény volt találkozni jó néhány korábbi játékosával, a fiataloknak pedig az volt az igazi ajándék, amellett, hogy a sok tétmeccs után végre könnyedén kosarazgathattak, hogy olyan játékosok ellen léphettek pályára, s játszhattak, akiket pár éve még a lelátóról csodáltak.


Nyilatkozatok


Nagy Tamás, a klub egyik alapítója, korábbi elnöke: – Szeretném megköszönni a jelenlegi vezetésnek, hogy létrehozta ezt a jubileumi gálát, hogy megemlékezett az elmúlt huszonöt évről. Nagyon jól éreztem magam a kitűnő hangulatú rendezvényen. Jó volt látni a kivetítőn, amikor úgy vertük meg a Szolnokot, hogy a hajrában csupán négy játékosunk maradt. Örültem, hogy sikerült újra találkozni néhány olyan kosarassal, akikkel annak idején együtt dolgoztam, s a beszélgetések során azt is megtudtam, mi van most velük.

Meszlényi Róbert: – Nagyon jó ötlet volt ennek a gálameccsnek a megszervezése. Nekem személy szerint kellemes élmény volt találkozni korábbi tanítványaimmal, a mostaniaknak, az U18-as csapat játékosainak pedig biztos örök élmény ez a fellépés nagy közönség előtt, s olyanok ellen játszani, akikért pár éve még a lelátón szorítottak.


Trepák Zoltán, az SKC korábbi csapatkapitánya: – Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy beválasztottak ebbe a soproni All Star-csapatba. Érdekes volt megismerkedni a soproni kosárlabda történetének régebbi meghatározó játékosaival, s jólesett mozogni, játszani kicsit a jövő tehetségei ellen. Örültem, hogy a korábbi csapatom győzelemmel ünnepelt az Alba ellen. Jó volt találkozni, beszélgetni kicsit a korábbi edzőkkel, csapattársakkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában