Helyi sport

2016.09.05. 12:21

Három új ász az ETO-ban

Három ászt is szerződtetett az ETO FC Győr az átigazolási időszak utolsó napjaiban. A Magasföldi József, Zamostny Balázs, Beliczky Gergő támadótrió érkezése ütőkártyának ígérkezik az idei évre.

Papp Győző, Szeitz Tibor

 

Az ETO FC Győr egyértelmű célja az NB III Nyugati csoportja bajnoki címének megszerzése és így a másodosztályba jutás. Ehhez képest nagyon rosszul rajtolt a zöld-fehér csapat: mind teljesítményben, mind pedig eredményességben eddig jócskán elmaradt a várttól.


Az elmúlt napokban talán emiatt is további jelentős erősítések érkeztek Győrbe.


Észnél kell lenni


A 31 esztendős Magasföldi József több élvonalbeli csapatban is megfordult, legutóbb az MTE 1904-nél futballozott, s feljutáshoz segítette együttesét. 


„Nagyszerűen éreztem magam Mosonmagyaróvárott, szeretném ezúton is megköszönni a klubvezetésnek és Király József vezetőedzőnek a bizalmat, s azt, hogy korrekten váltunk el. Azt gondolom, sikeres közös fél évet tudhatunk magunk mögött. Nem szakmai, hanem családi okok miatt kellett váltanom, Győrben rendkívül segítőkészek, így örömmel egyeztem meg az ETO vezetőivel – árulta el a rutinos támadó. – Szinte hazajöttem, két évig ugyanis Győrben, az ETO-nál nevelkedtem. Tudvalevő, hogy a klubnál profik a körülmények, s nem rossz a csapat sem. Persze akad még munka bőven, de biztos vagyok benne, hogy sikerül majd kiharcolni a feljutást. Utóbbi cél motivált, s hasonló a helyzet, mint korábban Mosonmagyaróvárott volt. Győrött is szeretném, ha hozzájárulhatnék a feljutáshoz. Ennek a patinás egyesületnek egyébként nem az NB III-ban, de még csak nem is a másodosztályban a helye. Nyilván nem lesz egyszerű feladat kiharcolni a feljutást, észnél kel lenni. Jól kell futballozni, mert ellenfelek is lesznek a pályán, s csupán egy csapat érhet oda  a csoportból a másodosztályba" – tette hozzá Magasföldi József.


Örül a lehetőségnek


A 24 éves Zamostny Balázs pályafutása Pécsről indult, aztán Újpest, Siófok, Vasas, Haladás és legutóbb az SVSE voltak az állomáshelyei.

„Sopronban két hete közös megegyezéssel bontottunk szerződést, erről mást nem szeretnék mondani – kezdi Zamostny Balázs. – Már a nyár elején is megkeresett az ETO, de akkor még nem tudtam ideigazolni. Sok szimpatikus ajánlatom volt magasabb osztályokból is, de én ennek ellenére az ETO-t választottam. Vonzott a patinás klub, a kitűzött célok és a gyönyörű város is. Győrben olyan körülmények vannak, hogy a futballista igazán profinak érezheti magát. Örülök, hogy itt lehetek."


A csatár az elmúlt két hétben szülővárosában, Pécsett egyénileg edzett, ezen a héten hétfőn kapcsolódott be az ETO munkájába.


„Azóta is sokat javult az erőnlétem és remélem, Bekő mester a hétvégén már számít rám a Veszprém elleni meccsen. Figyeltem a csapat eredményeit, tudom, hogy rosszul rajtoltak a srácok, de bizakodva várom a folytatást. Olyan bivalyerős ez a  játékoskeret, hogy magabiztosan hoznia kell a bajnoki címet. Bízom benne, hogy most megnyerjük az NB III-at, jövőre pedig már az NB I-ért küzdhetünk. Mert az ETO-nak az első osztályban van a helye."


Új kihívás kellett


A Gyirmótról érkező 26 éves Beliczky Gergő többször  szerepelt már az élvonalban, s bár kicsit csalódott, hatalmas bizonyítási vágy van benne. 


„Igaz, hogy nem kellett messzire költöznöm, de nem emiatt választottam új klubomnak az ETO-t. Tetszettek a feltételek, amiket a győriek kínáltak, s természetesen tisztában vagyok azzal is, milyen nagy hagyományú egyesületbe kerültem. Bár a csapat most csupán az NB III-ban szerepel, s voltak megkeresések másodosztályú együttesektől is, az ETO az mindig ETO marad, s hogy egy ilyen klubban futballozhatok, nekem nagyon sokat jelent. Mindent meg is fogok tenni, hogy sikerüljön elérni a közös célt, ugyanis senkinek, nekünk, játékosoknak sem érdekünk, hogy a harmadosztályban szerepeljünk – fogalmazott a támadó, akiről meglepetésre Gyirmóton lemondtak. – Egyrészt örülök, hogy gyorsan találtam másik csapatot, de természetesen kicsit csalódott is vagyok. Azért küzdöttünk a csapattársaimmal, hogy feljusson a Gyirmót az élvonalba, s szerettem volna az NB I-ben is a csapatban futballozni. Sajnálom, hogy ez nem jött össze, de most új helyen, az új kihívásnak kell megfelelni. Ha minden a tervek szerint alakul, az ETO-val is elérhetem azt, amit a Gyirmóttal" – fogalmazott bizakodva Beliczky Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában