Helyi sport

2016.07.20. 10:28

NB II foci - Új stadion épül Mosonmagyaróváron?

A honi labdarúgás második vonalába jutott fel az MTE 1904. Az egyesületnek és a csapatnak is fel kell vennie az osztály ritmusát. Lehet, új stadion épül Mosonmagyaróváron.

Szeitz Tibor

Jövő hét végén rajtol a másodosztályú bajnokság, ettől a szezontól már itt szerepel a mosonmagyaróvári csapat.

Nemcsak az együttes, az egyesület is nagy változások elé néz, ahogy Drescher Ottó, a klub elnöke fogalmaz, számukra egyelőre idegen, profi világ vár rájuk az NB II-ben.


A keretből egyébként egyetlen játékos távozott, a középpályás Hanzl Máté vélhetően Ajkán folytatja. Érkező több is akadt: Mayer Milán és Németh Márk az ETO-tól, Kószás Krisztián a Váctól igazolt a Lajta partjára. Az előző bajnokságban Ajkán futballozó középpályás, Czár Richárd és a Csákvárban szereplő szélső támadó, Bartos Julián is az MTE 1904-hez igazolt.


Drescher Ottó 2010-ben vette át a Lajta-parti egyesület irányítását, s már akkor kijelentette, távlati terv Mosonmagyaróváron a másodosztályú szereplés.


„Úgy gondolom, két-három év múlva juthatunk el idáig, addigra kell kialakítanunk a megfelelő szakmai stábot és játékoskeretet. Ennek alapfeltétele az, hogy anyagilag rendbe tegyük az egyesületet" – nyilatkozta hat évvel ezelőtt az elnök.


 Nos, ha kicsivel később is, de sikerült elérni a célt. Megunva a langyos harmadosztályú szereplést, az elmúlt bajnokságnak már megerősödve, a feljutást célul kitűzve vágott neki a társaság. A recept bevált, de kérdés, sikerül-e megkapaszkodni a másodosztályban.


„Sohasem titkoltuk, az NB II-ben az MLSZ már olyan anyagi segítséget nyújt a mezőnynek, amely a meglévő önerővel biztosítja a szereplést a bajnokságban. Persze nagyon sok feladatot kell megoldanunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Szinte mindenben fejlődnünk kell, szakmailag és létesítmény tekintetében is."

El is kezdődött a mosonmagyaróvári pálya korszerűsítése, de az is előfordulhat, hogy új stadion épül majd a Wittmann parkban.


„Emeletet húznak az öltözőépületre, s legalább kétszáz ülőhellyel kell megnövelnünk a pálya befogadóképességét. Ki kell alakítani a vendégszurkolók biztonsági előírásoknak megfelelő szektorait, a menekülési útvonalakat. A munkálatokkal várhatóan készen leszünk a rajtig, de mivel nem akarunk kapkodni, s mindent normálisan szeretnénk megcsinálni, az első bajnoki mérkőzésünket a győri klub vezetőinek köszönhetően Gyirmóton rendezzük meg. Idén a felújításokkal meg tudunk felelni a másodosztályú feltételeknek, ám úgy tudom, jövőre már nagyobbak lesznek az elvárások, például világítással is rendelkezniük kell az NB II-es pályáknak. Ebben az esetben el lehet gondolkodni egy új létesítmény kialakításán."


Mosonmagyaróváron cél a biztos bennmaradás az új idényben.


„Bár reménykedem, hogy a folytatásban is sikeresek leszünk, azt hiszem, ez a bajnokság nem mindig a mi győzelmeinkről szól majd. Fel kell vennünk a ritmust, egy idegen, profi világ vár ránk a másodosztályban. Számítunk egyre növekvő számú szurkolóink támogatására, tapasztaltuk, hogy nagy az igény Mosonmagyaróvárott a jó futballra. Egyértelmű célunk a biztos bennmaradás, de az álmaimban az MTE 1904 a nyolcadik-tizenkettedik hely valamelyikén végez majd."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában