Helyi sport

2016.06.30. 12:03

Portugáliába utazhatnak a Fehér Miklós-díjasok

A hagyományoknak megfelelően a tanévzárón adták át a Fehér Miklós-díjat a győri Bercsényi-középiskolában. A fiatalon, Portugáliában elhunyt egykori győri labdarúgó az iskola diákja volt.

kisalfold.hu

A Benficával közösen alapított díjat minden tanévben egy arra érdemes tanuló és a sportot kiemelkedő módon támogató felnőtt kapja meg.


A kuratórium döntése alapján a felnőttnek járó díjat Pár Róbert, az intézmény történelem szakos tanára kapta.

Pár Róbert 2006 óta dolgozik a győri iskolában. A kezdetektől fogva lát el osztályfőnöki teendőket, nevéhez fűződik az immár hetedik alkalommal megrendezett városi olimpiatörténeti vetélkedő anyagának összeállítása és a vetélkedő lebonyolítása.


A tanulói díjat Sorok Klaudia kapta, aki színtiszta ötös bizonyítványainak, illetve sporteredményeinek köszönhetően minden évben kiérdemelte a Magyar Köztársaság „Jó tanuló, jó sportolója" címet. Klaudia 2009 óta atletizál, többszörös korosztályos országos bajnok fedett pályán és szabadtéren, s már a felnőttmezőnyben is dobogóra állhatott magyar bajnokságon. A nemzetközi mezőnyben, válogatottviadalokon több alkalommal is helytállt, országos diákolimpiai csúcstartó. Eddigi legnagyobb sikere az ifjúsági olimpián szerzett 4., s az ifjúsági világbajnokságon elért 13. helyezés 100 méteres gátfutásban. Jelenleg a junior-világbajnokságra készül.


A díjazottak néhány napot Lisszabonban tölthetnek el a Benfica vendégeként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában