Helyi sport

2016.06.09. 16:34

Euroligában indul az UNI Győr

Jelentősen megerősödik a legutóbbi bajnokságban ezüstérmes CMB Cargo-UNI Győr csapata. Visszatér többek között Simon Zsófia, továbbá marad az amerikai Cyesha Goree. Az is eldőlt, hogy a zöld-fehérek két év után visszatérnek az Euroligába.

Szabó Gábor

Több kulcsember marad, mégis jelentősen átalakul a CMB Cargo-UNI Győr kerete a következő bajnokságra. A legutóbb ezüstérmes gárdából távozik a szerb Európa-bajnok Tamara Radocaj, a litván Monika Grigalauskyte, az amerikai Quianna Chaney, a magyarok közül Horváth Lilla, Koch Dóra, továbbá László Boróka.


Továbbra is Győrben folytatja a csapatkapitány Laklóth Anna, marad Varga Zsófia, Horváth Krisztina, Török Ágnes, Kovács Vanessza és Nagy Rebeka, s sikerült újabb egy évre megállapodni a tavalyi szezon egyik legjobbjával, Cyesha Goree-val.


Érkezik az amerikai Briana Kiesel, a WNBA-ben szereplő Dallas Wings első számú irányítója. Két szlovák válogatottal lesz teljes a külföldi kontingens: Marta Paleniková a szlovák ezüstérmes Piestanské Cajky csapatától, azaz Pöstyénből érkezik, míg Zofia Hruscaková a Good Angels Kosice gárdáját hagyja ott a győriek kedvéért. Visszatér Győrbe a 2012-es bajnokcsapat tagja, Simon Zsófia, aki legutóbb az Uniqa-Sopronnal lett aranyérmes az NB I-ben. A magyar magot erősíti a diósgyőri Szabó Petra is.


A vezetőedzővel, Völgyi Péterrel elégedett a klubvezetés, mely a szakember még érvényes szerződését meghosszabbította, így további négy évig marad a csapat élén.


Fűzy András társadalmi elnök így nyilatkozott a változásokról és a jövő évi tervekről: „Az előző két évben a szürke két árnyalata jellemzett bennünket. A szürkeségből előbb egy bronz-, majd egy, általam fehéraranynak nevezett ezüstéremmel tűntünk ki.


Ezek mindenképpen pozitív eredmények voltak, s a legutóbbi második hellyel lehetőséget kaptunk arra is, hogy ismét az Euroligában mérettessük meg magunkat. Ha van az előző két szezonnak negatívuma, az egyértelműen a nemzetközi szereplés, ugyanis az Európa-kupában a két év alatt egy meccset sem tudtunk nyerni. Azt még nem tudni, hogyan alakul az Euroliga, lehet, hogy selejtezőt kell játszanunk, de megeshet, hogy egyből a főtáblára kerülünk. Ha mégis selejteznünk kell, s ott nyerünk, az nagy siker lenne, ha viszont kikapunk, akkor az Európa-kupában folytatjuk, ahol a cél egyértelműen az, hogy bejussunk a rájátszásba."


A bajnokságban változatlanok a célok.


„Nehéz egyelőre jósolni, mert nem tudjuk, a riválisok kikkel erősítenek, milyen kerettel vágnak neki a szezonnak. Ugyanakkor mi mindig úgy megyünk neki a szezonnak, hogy versenyben legyünk az érmes helyekért. Most sem változtatunk ezen az elváráson.


Az mindenképpen egyszerűsíti és tervezhetővé, valamennyire igazságosabbá is teszi a bajnokságot, hogy január közepén lezárul az átigazolási időszak, ezt követően indokolt esetben lehet még egy új embert szerződtetni, de olyan már nem fordulhat elő, hogy a rájátszásra valaki lecseréli a légiósait" – mondta végezetül Fűzy András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában