Helyi sport

2016.06.02. 10:34

Cselgáncs - Már Európán kívülről is jönnek Győrbe

Szombaton és vasárnap kilencedik alkalommal rendezik meg Győrben, a Magvassy-csarnokban a serdülő Európa-kupát, mely egyben Vági Miklós-emlékverseny is.

kisalfold.hu

Mint azt Nagy György, a magyar szövetség főtitkára elmondta: nagy sportdiplomáciai siker, hogy egy Európán kívüli ország cselgáncsozói is érkeznek az eseményre, melyen így 11 ország (Ciprus, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Moldávia, Németország, Románia, Srí Lanka, Szerbia és Magyarország) háromszáz, 15 évnél fiatalabb cselgáncsosa képviselteti magát.


„Srí Lanka legjobb korosztályos versenyzői is tatamira állnak, így tulajdonképpen Világkupává szélesedett a viadal. Több szempontból is nagyon fontos számunkra a hétvégi verseny, hiszen amellett, hogy bízunk az öt-hat magyar győzelemben, ez lesz gyakorlatilag a jövő évi győri EYOF főpróbája részünkről. A korábbi évek során számos olyan dzsúdós versenyzett itt, aki azóta már EB-n, vb-n, olimpián szerepelt, s az is majdnem biztos, hogy lesznek most olyanok, akik jövőre az EYOF-on ünnepelhetnek. Nagyon reméljük, hogy ezek között minél nagyobb számban lesznek majd magyar s talán győri sportolók is" – mondta a főtitkár.


A város részéről Szombati-Serfőző Eszter, az önkormányzat városmarketing- és sportfőosztály-vezetője elmondta: ez az esemény is szervesen illeszkedik a sportos város képébe.


„Még csak a június kezdődött el, de már több rangos viadal házigazdái voltunk, gondolok itt a sportlövő EB-re, az úszó országos bajnokságra, s a cselgáncsozók is kilencedszer jönnek el hozzánk, hogy összemérjék erejüket. A cselgáncs kiemelt sportága az EYOF-nak, s bár a küzdősportcsarnok még nem készült el, a Magvassy-csarnok is méltó helyszínt biztosít a korosztály legjobbjainak küzdelméhez" – mondta Szombati-Serfőző Eszter.

Nagy András, a magyar szövetség sportigazgatója elmondta: a programot úgy alakították ki, hogy teljes mértékben megfelel a nemzetközi viadaloknak.


„Délelőtt lesznek a selejtezők, délután az éremcsatározások. Már most szokniuk kell a fiatal sportolóknak, hogy egy nap kétszer is helyt kell tudniuk állni. Hazánk egyébként élenjár a serdülő korosztály versenyeztetésében, ráadásul ígéretes tehetségeink vannak. Nagyon bízunk benne, hogy nemcsak a jövő évi EYOF, hanem a 2024-es olimpián is ezek a gyerekek adják majd a magyar csapat gerincét" – fogalmazott a sportigazgató.

A program


Június 4., szombat, 8 óra: sorsolás. 10 óra: fiú 36, 40, 45, 50 és 55, lány 36, 40, 44 és 48 kg selejtezői. 15.30 óra: megnyitó. 16 óra: bronzmérkőzések, döntők, díjátadás. Június 5., vasárnap, 8 óra: sorsolás. 10 óra: fiú 60, 66, 73, 81 és +81, lány 52, 57, 63 és +63 kg selejtezői. 16 óra: bronzmérkőzések, döntők, díjátadás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában