Helyi sport

2016.03.16. 08:29

Labdarúgás - Lila-fehér virágcsokor a születésnapra

Az SVSE-öregfiúk, a régi játékostársak és sportbarátok köszöntötték nemrégiben 80. születésnapján Sift Tivadart, a népszerű Tutu bácsit, aki az SVSE élő lexikona, a klub egyik legendás játékosa.

Páder Vilmos

Az SVSE 1961-es bajnokcsapatának kiváló futballistája végig hűen szolgálta szeretett egyesületét és munkahelyét, a GYSEV soproni igazgatóságát, ahol nyugdíjba vonulásáig több évtizedet dolgozott.

Elévülhetetlen érdemeket szerzett az SVSE labdarúgó-szakosztályának 1980-as években történt újjáalakulásában, valamint a természetjáró-szakosztály létrejöttében.


Megható jelenet volt, amikor Sopron egykori közönségkedvencei stílszerűen egy hatalmas lila-fehér rózsacsokorral köszöntötték az idős sportembert. A napjainkban is jó egészségnek örvendő Tutu bácsi elérzékenyülve köszönte meg azt a sok-sok szeretetet, amit kapott, majd lepergette élete filmjét.

 

Régi soproni futballisták is köszöntötték Tutu bácsit (az ülő sorban középen) a jeles évfordulón.

Régi soproni futballisták is köszöntötték Tutu bácsit (az ülő sorban középen) a jeles évfordulón.Jó volt látni és hallani Marton Antal (85) egykori kiváló kapus múltidézését, vagy a fociintelligenciájáról ismert Polgár Alajos (78) kedves  nótázásait, Drázsnyák István szellemes  vicceit. A sok szép élmény újraélése közben Pánczél Sándor (62), a Győri ETO és a Sopron egykori pengés játékosa a mester sportpályafutásának és baráti összejöveteleinek részleteit bemutató fényképes albumot nyújtott át ajándékként az idős mesternek.

Sift Tivadar az SVSE színeit idéző születésnapi csokorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában