Helyi sport

2016.03.29. 11:38

Kajak-kenu - Szemetet szedtek Győrben

kisalfold.hu

Huszadik éve szervezi meg minden tavasszal a Győri Vizisport SE kajak-kenu szakosztálya szemétgyűjtési akcióját, amikor sportolók, szülők és edzők együtt kimennek a Püspökerdőbe, hogy megtisztítsák a vízpartokat.

A megmozdulást a vízre szállást követő napok valamelyikére szervezik, hiszen ekkorra már a folyóról is fel tudják térképezni azt, hogy melyik terület mennyire szennyezett. Idén több mint kétszázan húztak kesztyűt és ragadták meg a zsákot, hogy megtöltsék azt erdőbe és folyópartra nem való tartalommal.


 

Kajak-kenu - Szemetet szedtek Győrben
Kadler Gusztáv, a Graboplast VSE elnöke elmondta: kicsit változott a tendencia az elmúlt évekhez képest, most már kevesebb a kidobott mosógép, televízió, szekrény vagy autógumi, ezeket alighanem már a közelben található hulladékszigetre viszik egykori tulajdonosaik. A klasszikus szemétből viszont egyre több van, így például rengeteg italosflakont gyűjtöttek össze a sportolók.


Ami a hivatalos „végeredményt" illeti: több mint 250 zsákban mintegy 15 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a sportolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában