Helyi sport

2016.03.17. 09:30

Jégkorong - Kitüntették a Himnusz-éneklésért

kisalfold.hu

Mint ismeretes, tavaly év végén egy kanadai tornán vett részt a magyar U16-os válogatott. Az egyik meccs előtt elromlott a technika, így a szervezők nem tudták lejátszani a himnuszokat. Magyar részről a csapat mindössze 15 éves játékosa, a Győri Nemak ETO jégkorongosa, Horváth László ragadta magához a mikrofont, s énekelte el a magyar himnuszt.

 

Hunyadi László, ifj. Horváth László és Nagy Szilveszter a kitüntetés átadása után. Fotó: Mészáros Mátyás

Hunyadi László, ifj. Horváth László és Nagy Szilveszter a kitüntetés átadása után. Fotó: Mészáros Mátyás„Az egyik szervező jött oda a vezetőkhöz, hogy baj van. Mikor ezt meghallottam, nem haboztam, s jelentkeztem a Himnusz eléneklésére. Bevallom, nem számoltam azzal, hogy ez ilyen rövid idő alatt meghódítja a netet, s talán emiatt is nem volt bennem félsz, s nem gondoltam arra, hogy akár még bakizhatok is. Nem először énekeltem a Himnuszt, bár kétségtelen tény, ennyi ember elé ilyen körülmények között még sosem kellett kiállnom énekelni. A lelátón legalább ezren ültek, de ki tudtam mindent kapcsolni. Már az nagyon jólesett, hogy a jelenlévők megtapsoltak, ám az a pozitív fogadtatás, amit Magyarországról kaptam, minden képzeletet felülmúlt" – mondta el korábban lapunknak Horváth László, akinek a napokban a Történelmi Vitézi Rend Győr-Moson-Sopron Megyei Székkapitánysága hazafias bátor helytállása miatt „a Helytállásért–Bátorságért Kereszt II. fokozatát" adományozta. Az elismerést – hol máshol – a győri műjégpályán adta át vitéz Hunyadi László főkapitány és vitéz Nagy Szilveszter koronaőr, vitézi hadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában