Helyi sport

2015.10.13. 10:28

Úszás - Olimpikonokat igazoltak Győrbe

Két olyan versenyzőt igazolt le a Győri Úszó SE, aki olimpiai szintidővel rendelkezik. Balog Gábor és Takács Krisztián egyébként hónapok óta Győrben készül, csak most váltak jogilag is a városi klub sportolójává.

kisalfold.hu

Ha győri úszás – akkor [namelink name="Jakabos Zsuzsanna"]. Nagyjából mindenki őt említi, ha a klub neve szóba kerül. Jakabos tagja ugyanis a válogatottnak, így a kazanyi vb-n is ő képviselte az egyesületet.


Két másik úszó is kint járt Oroszországban a válogatottal, ám akkor még a Dunaferr versenyzőjeként, holott mind Balog Gábor, mind Takács Krisztián hónapok óta Győrben készül Petrov Iván régióvezető irányítása mellett.

Mostantól viszont már győriként indulnak mindenhol, így – mivel az olimpiai szintet már megúszták – akár a riói ötkarikás játékokon is.

 

Takács Krisztiánnak jó esélye van a riói olimpiai indulásra.



„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy sikerült szerződtetni a két sportolót, hiszen minden eredményt már a klubnak hoznak, az ob pontversenyében is a mi pontszámainkat gyarapítják, indulhatnak az egyesületi váltókban is, tehát sokat erősödtünk velük. Az elvünk továbbra is az, hogy ha van olyan sportoló, aki életvitelszerűen itt él, itt edz, akkor legyen a klub sportolója. Mindez azt jelenti, hogy a jövő évi olimpián jó esetben három úszónk indulhat, a két fiú mellett Jakabos Zsuzsa is teljesítette már a szintidőt" – mondta Petrov Iván, aki továbbra is fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést.


„Természetesen nem csak külsős sportolók igazolásában látjuk a jövőt. Legalább ennyire fontosak a helyi gyerekek is. Örömmel mondhatom, hogy a legjobb vidéki egyesület lettünk az idén, s országosan is csak három fővárosi klub előz meg bennünket. Mindez nagy fegyvertény úgy, hogy nincs egy éve, hogy van ötvenes medence a városban. Ráadásul a pontok felét saját nevelésű versenyzők szerezték. Ez a szám pedig csak tovább nőhet, hiszen szerencsére egyre többen úsznak, s köztük is nagyon sok a tehetséges versenyző" – tette hozzá Petrov Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában