Helyi sport

2015.10.16. 12:01

NB III foci - Csornai vereség, kiütéses ferencvárosi győzelem Győrben

Csalódást keltő, sima 4-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Győri ETO FC a Ferencváros II ellen.

kisalfold.hu

MTK II–Csornai SE 1–0 (0–0)

Budapest, 50 néző. V.: Horváth T.


MTK II: Fadgyas – Pintér A., Vukmir, Tóth F., Deutsch B., Hajdú Á., Vogyicska, Hujber, Szatmári L., Szatmári I. (Schrammel, 69.), Hrepka (Katona M., 91.). Edző: Pölöskei Gábor.


Csorna:  Bognár D. – Nagy Sz., Fehér K., Kovács Sz., Leal, Bognár Zs., Iványi (Gulyás, 58.), Szabó T., Véghelyi (Kantó, 66.), Győrvári (Varga Z., 78.), Serfőző. Edző: Bognár Zsolt.


Gsz.:  Hujber (74.).


74. p: Hujber játszotta tisztára magát a tizenhatos előtt, majd kilőtte a felső sarkot. 1–0.

Az MTK II-re nem jellemző módon, NB I-es játékosokkal teletűzdelt csapat ellen lépett pályára a Csorna. Bognár Dániel kapuja ennek ellenére egészen a 74. percig érintetlen maradt. Ezt követően a Csorna megpróbált egyenlíteni, ami nem sikerült. A csornaiak ezen a mérkőzésen akarásból jelesre vizsgáztak, hiszen nemcsak az ellenféllel, de a pálya talajával is meg kellett küzdeniük.


Jók: Tóth F., Hajdú, ill. Bognár D., Leal, Véghelyi, Győrvári.


Pölöskei Gábor: – Nagyon szervezetten játszott a Csorna. Mi görcsösen futballoztunk, a sok visszajátszó miatt az összeszokottság hiányzott a csapatból.


Bognár Zsolt: – Szervezetten játszottunk, mindenki tette a dolgát és mindent elkövettünk, hogy megszerezzük a győzelmet. Úgy gondolom, hogy vereségünk ellenére ez volt az eddigi legjobb játékunk.

Kiszner Odett


Videoton II–Futura Mosonmagyaróvár 1–2 (0–0)

Székesfehérvár, 200 néző. V.: Sipos K.

Videoton II: Kovácsik – Heffler T., Dobsa, Bognár B. (Schiller, 66.), Király, Fejes, Paudits, Ács, Sejben, Géresi, Böki. Edző: Disztl László.


Mosonmagyaróvár:  Boros – Régely, Domanyik, Nagy Á., Galambos, Bezdi, Schmatovich (Horváth M., 90.), Mundi, Laki (Sárközy, 93.), Szénási, Jasarevic (Tokody, 81.). Edző: Király József.


Gsz.:  Ács (63.), ill. Mundi (48.), Jasarevic (69.).


48. p: Jasarevic a bal oldalon kicselezte az ellenfél jobb oldali védelmét, a kapu elé passzolt, majd Mundi a hálóba pörgette a labdát. 0–1.

63. p:  Ács jutott lövéshez, a labda megpattant egy védőn, így Boros már nem tudott védeni. 1–1.

69. p: Mundi nagyszerű labdával indította Jasarevicset, aki kilépett a védők közül és a kifutó kapus fölött a hálóba emelt. 1–2.


Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok, viszont nagyon jól kezdte a Mosonmagyaróvár a második játékrészt: Jasarevic jó megmozdulása után vezetéshez jutott a vendégcsapat. Hat perc múlva Galambos nagy lövését védte a hazai kapus, a kipattanót nehezen tisztázták a védők. Kár volt a helyzetért, mert aztán egyenlítettek a hazaiak. Sokáig azonban nem örülhettek, Mundi adta vissza a gólpasszt Jasarevicnek. A hajrában Schmatovich fejesét a gólvonalról mentették a hazai védők.


Összességében nagy iramú, jó mérkőzést játszottak a felek. A Mosonmagyaróvár taktikusabban és szervezettebben játszott, de mind a két csapat nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért. A vendégek több helyzetet tudtak kialakítani, mint a hazaiak, s teljesen megérdemelt győzelmet arattak.


Disztl László: – Küzdelmes, jó mérkőzésen mindkét csapat sokat tett a győzelemért. Az egyenlítés után gyorsan kaptuk a második gólt, amely után már nem sikerült kiegyenlítenünk. A vendégek rendkívül szervezetten játszottak.


Király József: – Nagyszerű ellenfél ellen értékes győzelmet arattunk. Csapatunk ott folytatta, ahol a múlt héten abbahagyta. Csak gratulálni tudok a fiúknak.

Zalka Péter


Győri ETO FC - Ferenváros II 0 - 4 (0 - 1)

ETO Park, 1800 néző. Vezette: Kovács G. (Kulman, Dr. Szabó P.)


ETO: Horváth D. - Köles, Kelemen, Csató, Németh M. - Pongrácz (Nagy B., 75.) - Németh L., Demjén, Illés - Szabó B. (Vankó, 72.), Mayer (Weitner, 75.). Vezetőedző: Németh Zoltán.

 

FTC: Rácz - Kárász (Hodgyai, 42.), Szpirulisz, Gyurácz, Silye - Haraszti, Szántó (Lipcsei, 82.), Nagy D., Haris - Popov (Adamcsek, 77.), Csilus. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

 

Gólszerző: Haraszti (43.), Popov (59., 67.), Adamcsak (88.)

 

Sárga lap: Illés (32.), Mayer (66.), Pongrácz (71.), illetve Szipirulisz (27.), Csilus. (38.)

 

Kiegyenlített első tíz percet követően az ETO vette át a kezdeményezést, a találkozó 21. percében Mayer közel állt a gólszerzéshez is, de Rácz bravúros mozdulattal a léc alól szögletre ütötte a 8 méterről csúsztatott fejesét.

 

A folytatásban csendben csordogált a mérkőzés, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, elvétve jutottak a kapuk közelébe a játékosok. Kissé váratlanul, de a találkozó 42. percében egy gyors ellentámadás végén Haraszti megszerezte a vezetést a fővárosiaknak. A középpályás 14 méterről jobb lábbal a jobb alsó sarkot lőtte ki. (0-1)Szünetet követően azonnal két gólosra növelhette volna előnyét a Ferencváros, de Hodgyasi óriási helyzetben 10 méterről kapu fölé lőtt. A helyzet után is a vendégek birtokolták többet a labdát, majd a találkozó 59. percében Kelemen óriási hibája után Popov könnyedén lőtt laposan a kapu jobb oldalába. (0-2)

 

Kétgólos fővárosi vezetés után sem tudott jelentősen változtatni játékán az ETO, sőt a találkozó 67. percében egy szögletet követően Popov két méterről könnyedén fejelt Horváth kapujába. (0-3)

 

A második félidő utolsó szakaszában szinte már mindkét együttes várta a találkozó végét, amelyen a szervezettebben játszó és a helyzeteit kihasználó Ferencváros megérdemelt győzelmet aratott Győrött, végül a kegyelemdöfésnek számító negyedik találatot Adamcsek lőtte a találkozó 88. percében.

 

A győriek a Videoton elleni idegenbeli vereségük után ezúttal a hazai pályán kaptak ki a táblázat második helyén álló FTC II-től. A zöld-fehérek mindkét találkozón négy gólt kaptak, így Németh László vezetőedzőnek a jövő heti BKV Előre mérkőzésre mindenképpen rendet kell tenni a játékosok fejében.


90.p. Vége a találkozónak!


88.p. Adamcsek 12 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 0-4


84.p. Németh L. éles szögből leadott lövését bravúrral hárította Rácz.


82.p. Szántót Lipcsei Krisztián váltotta.


77.p. Popovot Adamcsek váltotta a vendégeknél.


75.p. Kettős csere az ETO-nál. Pongrácz helyett Nagy B. érkezett a pályára, illetve Mayert Weitner váltotta.


72.p. Pongrácz kapott sárga lapot, majd Illést Vankó váltotta.


69.p. Illés erőtlen lövését Rácz hárította.


67.p. Ferencvárosi szabadrúgás után Hodgyai lőtt éles szögből bal lábbal, de Horváth szögletre hárított. Pontrúgás után jobbról visszafejelt labdát Popov 2 méterről könnyedén fejelte a kapu közepébe. 0-3


66.p. Mayer kapott sárga lapot reklamálásért.


63.p. Mayer távoli próbálkozását könnyedén fogta Rácz.


59.p. Újabb fővárosi gól. Jobb oldali akciót követően a középen álló Kelemen csúnyán eladta a labdát, amelyet Popov köszönt meg és higgadtan 10 méterről a kapu jobb oldalába gurított. 0-2


58.p. Az elmúlt percekben a győriek térfelén zajlott a játék, többet birtokolja a labdát a Ferencváros.


46.p. Jobb oldali ferencvárosi akció végén a középen álló Hodgyai óriási helyzetben 10 méterről jobb lábbal kapu fölé lőtt.


45.p. Két perc hosszabbítás után véget ért az első félidő.


43.p. Vezet a Ferencváros! Gyors ellenakciót követően Haraszti 14 méterről jobb lábbal kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1


42.p. Kárász helyére Hodgyai érkezett a vendégeknél.


38.p. Csilus kapott sárga lapot reklamálásért.


36.p. Csendben csordogál a mérkőzés, kevés gólhelyzetet látunk.


32.p. Illés is sárga lapos figyelmeztetést kapott felrúgásért.


27.p. Szipirulisz kapott sárga lapot Illés felrúgásáért.


21.p. Győri szabadrúgás után a kapunak háttal álló Mayer 8 méterről megcsúsztatta a labdát, és a hátra fele vetődő Rácz felső kapufára tolta a labdát.


11.p. Mayer bal oldalról ívelt keresztbe Szabó felé, aki éles szögből kapásból jobb lábbal méterekkel lőtt a kapu fölé.


10.p. Az első tíz percben mezőnyjátékot láthattunk, keveset forogtak veszélyben a kapuk.


1.p. A vendégek kezdték a találkozót.


Győri ETO FC - Ferenváros II

ETO Park, 1500 néző. Vezeti: Kovács G. (Kulman, Dr. Szabó P.)

ETO: Horváth D. - Köles, Kelemen, Csató, Németh M. - Pongrácz - Németh L., Demjén, Illés - Szabó B., Mayer. Vezetőedző: Németh László.

 

FTC II: Rácz - Szpirulisz, Csilus, Haraszti, Haris - Gyurácz, Popov, Kárász, Nagy D. - Silye, Szántó. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában