Helyi sport

2015.09.28. 10:32

NB II foci - Sopron-ZTE 1-2

kisalfold.hu

Sopron-ZTE 1-2 (0-0)


69. p:  Babati 6 méterről lőtt szemfüles góljával a ZTE szerezte meg a vezetést. 0–1.

85. p: Zamostny 10 méterről látványosan fejelt Szappanos mellett a kapu bal oldalába. 1–1.

88. p: Berger játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt a vendégek javára. Daru lövésére Heinrich jó irányba vetődött, de a labda végül a hálóban kötött ki. 1–2.


A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a szurkolók a napokban 62 éves korában elhunyt Herczeg Endrére. A Káposztás utcai stadion korábbi szertárosa, karbantartója és pályagondnoka nagy népszerűségnek örvendett és nagy szeretet vette körül.


A mérkőzés elején hamar körvonalazódott mindkét csapat nyílt, harcos taktikája. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a hazaiak átvették a mérkőzés irányítását. Több veszélyes támadással jelezték Zamostnyék, hogy csak a győzelem számukra az elfogadható eredmény.


Előbb Grabant, majd Zamostny előtt adódott lehetőség, utóbbinál Szappanosnak kellett bravúrt bemutatnia, de a vendég Zalaegerszeg is jelezte, nem adják fel a győzelemért vívott harcot. A ZTE aztán a hazaiak fölé kerekedett, de Heinrichhel az élen a soproni védelem jól állt a lábán, egészen a 69. percig. Zamostny révén egyenlített a hazai együttes, s már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor büntetőből újból vezetéshez jutott a ZTE.


Összességében hiába játszott ismét jól a Sopron, megint pont nélkül maradt. A vendégcsapat nagyobb rutinjának köszönheti a győzelmet az indulatoktól sem mentes mérkőzésen.


Jók: Heinrich, Pados, Rácz, Zamostny, ill. Szappanos, Babati, Daru.


[namelink name="Supka Attila"]: – Jól játszottunk, sajnos azonban pontunk még annyi sincs, mint egy katicabogárnak. Koncentráltabban kell futballoznunk ahhoz, hogy a jövőben eredményesebbek legyünk. A minőség hiányzik a játékunkból, e téren mindenképpen fejlődnünk kell.


Csank János: – Gratulálok a Sopronnak, mert futballozott, mi azonban görcsösek voltunk. A cserékkel a támadójátékunkat akartam javítani, de nem jártam sikerrel. A megszokottnál bátortalanabbul játszottunk, idegenben feltétlenül stabilabbnak kell lennünk. A küzdőszellemmel elégedett lehetek, de más pozitívumot nem nagyon tudok mondani.

Páder Vilmos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában