Helyi sport

2015.09.18. 09:25

Labdarúgás - Kalmárék utódait keresik Győrben

Talentum Napokat tart a Győri ETO FC. Tehetséges futballpalántákat keresnek, akik akár Kalmár Zsolt vagy Mervó Bence utódai lehetnek.

kisalfold.hu

A Bozsik-program keretében az ETO több mint tíz éve kutatja a tehetséges fiatal focistákat, s rendez úgynevezett Talentum Napokat. Bár most csak a harmadosztályban szerepel a klub első csapata, az utánpótlást továbbra is élvonalbeli szinten kezelik a Rába-parton.


„Három turnusban szeretnénk felmérni a jelentkezők tudását – említette Korsós György klubmenedzser. – Szerdán a 2005/2006-os korosztályt nézzük meg, szeptember 22-én a 2009/2010-ben, szeptember 25-én a 2007/2008-ban született gyerekeket várjuk."


A résztvevők – edzőik javaslatára – a program három régiós alközpontjának csapataiból – ETO, Gyirmót, Üstökös – kerülnek ki, ám az adott korosztályokban bárki jelentkezhet a tehetségkutatóra. Ehhez csupán regisztrálni kell az etofutsal.hu internetes oldalon.


„Szeretnénk megtalálni a régió legtehetségesebb futballistáit és ezután számukra a legszínvonalasabb képzést nyújtani. Így sikerült rátalálni többek közt Kalmár Zsoltra, Mervó Bencére, Lenzsér Bencére, Pongrácz Viktorra és Horváth Dánielre is, akik a legutóbbi U20-as világbajnokságon  a magyar együttes keretének tagjai voltak" – tette hozzá [namelink name="Preszeller Tamás"] a győri klub szakmai igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában