Helyi sport

2015.08.25. 10:33

Sopron KC - Montenegróból jön az új center

Múlt hét végén felgyorsultak az események a Sopron KC férficsapatánál. Lassan teljesen összeáll az együttes kerete, valamint felkészülési programja. <br>

kisalfold.hu

Szombaton, a soproni férfi kosárklub megállapodást kötött a 32 éves, 207 centi magas, 105 kilós montenegrói centerrel, Alekszandar Raduloviccsal.
Az SKC legújabb szerzeménye az előző szezonban hazájában, a Tedo Tivat nevű csapatban játszott. A Balkán Ligában 8 mérkőzésen, meccsenként alig valamivel több mint 27 percet a pályán töltve 15,6 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt. A mezőnyből 58, a büntetővonalról pedig 69 százalékos pontossággal célzott. A montenegrói bajnokságban 28 meccsen lépett pályára, meccsenként átlagban itt is 27 percet játszott, 14,3 pontos és 8,6 lepattanós átlagot hozott, a mezőnyből 59,7, büntetőből 69,7 százalékkal dobott.

Radulovics a 2013/14 es szezonban Temesváron kosarazott, azt megelőzően pedig a bosnyák Zrinski Mostar együttesében.
Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője azt mondta róla: nem statikus, nagydarab center, hanem mozgékony középjátékos, akinek stílusa remélhetőleg jól illeszkedik majd a csapat játékába.

Megjöttek a tengerentúliak

Az eredetileg reméltnél jó 15 órával később megérkezett a csapat első két légiósa, a kanadai irányító, Hernst Laroche és az amerikai bedobó Rodney Cooper. Montrealtól együtt repültek, ám szombaton délután Isztambulban lekésték a bécsi csatlakozást. A „hab a tortán" az volt, hogy csomagjaikat viszont továbbították a bécsi járatra. Az isztambuli reptéren próbáltak aludni – kevés sikerrel. Át kellett íratni a repülőjegyeiket, s a szombat kora esti érkezés helyett vasárnap dél-
előtt „futott be" a két kosaras.
Sopronba érve találkoztak, Sabáli Balázs vezetőedzővel, majd még aznap – nyilván még nem túl fitten – edzésbe álltak.

Alakul a program

Csaknem teljesen összeállt az SKC felkészülési programja.

A csapat először augusztus 29–30-án nemzetközi felkészülési tornán vesz részt Steinbrunnban. A soproniak szombaton 19.30 órakor a Güssing ellen lépnek pályára, majd másnap az eredmény tükrében vagy a 3. helyért játszanak (14 órakor), vagy a döntőben lesznek érdekeltek (16.30 óra).

Szeptember 3-án idegenben az Oberwarttal játszik edzőmeccset az SKC, majd szeptember 11–12-én ismét egy tornán szerepel az együttes Güssingben.

Ami még biztos, az a szeptember 15-i ZTE–SKC mérkőzés, valamint a szeptember 23. és 25. közötti Göcsej-kupa, ugyancsak Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában