Helyi sport

2015.08.04. 12:19

Női kosárlabda - Elkezdték az edzéseket

Elkezdte a felkészülést az új idényre a bajnoki címvédő Uniqa-Sopron és a tavalyi bronzérmes UNI Győr együttese is.

kisalfold.hu


Az Uniqa-Sopronban egy új játékos, Határ Bernadett és egy visszatérő kosaras, az előző évadot anyai örömök miatt kihagyó Fegyverneky Zsófia mellett csupa olyan sportoló állt edzésbe, akik az előző szezonban is a soproni csapatot erősítették.

A júniusi Európa-bajnokságon, azaz jó másfél hónapja bokasérülést szenvedett Simon Zsófia felépült, s teljesen egészségesen kezdhette el az edzéseket.
A csapatból hárman az U18-as EB-n szerepelnek Szlovéniában, így Böröndy Dominika, Dubei Debóra és Weninger Virág is csak később csatlakozik a kerethez. Akárcsak az ausztrál center, Abby Bishop.

Már a labda is előkerült Sopronban. Fotó: Magasi Dávid
Már a labda is előkerült Sopronban. Fotó: Magasi Dávid


A társaság napi két edzéssel kezdte meg a felkészülést, s mint a vezetőedző elmondta, míg délelőttönként inkább erdei futás, fizikai munka szerepel a programon, addig délutánonként a Novomatic Arénában labdás edzéseket végeznek a játékosok.


A csapat edzőmeccseinek, felkészülési tornáinak lekötése folyamatban van.

Újabb fiatalok a keretben

Az UNI Győr együttesében nagyobb volt a mozgás, de gyökeresen azért nem alakult át az előző szezonban némi meglepetésre harmadik helyen végzett együttes.

A tavalyi keretből maradt a csapatkapitány Laklóth Anna, továbbá Koch Dóra, Takács Kata, Horváth Krisztina, Török Ágnes, László Boróka és Nagy Rebeka. Két fiatal is felkerült a saját „utánpótlásműhelyből": Kovács Vanessza és Chroméj Hajnalka.

Új igazolás a ZTE-től érkező Varga Zsófia és a PEAC-tól igazolt Pap Regina, az amerikai center Cyesha Goree és a litván válogatott Monika Grigalauskyte. A klub szeretné megtartani a szerb válogatottal a közelmúltban éppen Magyarországon Európa-bajnokságot nyert irányítót, Tamara Radocajt.

Mint azt Fűzy András, a zöld-fehérek társadalmi elnöke elmondta: megtették ajánlatukat, bíznak benne, hogy hamarosan pozitív választ kapnak a játékostól.
Azt is megtudtuk, hogy az amerikai kosaras augusztus végén érkezik – ő kérte, hogy mielőbb csatlakozhasson a csapathoz –, a litván játékos szeptember elejétől készül együtt a kerettel, s szintén addigra kapcsolódik be a munkába Török Ágnes és László Boróka, akik jelenleg az U18-as EB-n szerepelnek, emiatt pluszpihenőt kapnak a visszatérésük után.

A stábban annyi változás történt, hogy Sándor Zsuzsanna most nem lesz, így Völgyi Péter munkáját Jakab Máté másodedző, Burdi Szabolcs masszőr és Kiss László erőnléti edző segíti.

Varga Zsófia, Laklóth Anna és Pap Regina ilyen mezben játszik majd. Fotó: Mészáros Mátyás
Varga Zsófia, Laklóth Anna és Pap Regina ilyen mezben játszik majd. Fotó: Mészáros Mátyás


Völgyi Péter vezetőedző a célokkal kapcsolatban így nyilatkozott: „Saját elvárásainknak szeretnénk elsősorban megfelelni, ugyanúgy, ahogyan tavaly is. Szeretnénk egy hajtós, küzdős csapatot, mely egymásért és az edzésen is képes %BBmeghalni%AB. Helyezésekről nem beszélnénk, de ha úgy állunk a munkához, mint eddig, akkor ismét szerezhetünk magunknak és a közönségnek kellemes meglepetést. Az előző szezonban a nemzetközi porondon és a Magyar Kupában elért eredmények kapcsán van bennem hiányérzet, ott mindenképpen szeretnénk előrelépni."

Laklóth Anna csapatkapitány már várta a kezdést: „Jó újra találkozni, s belevágni a munkába. Újabb fiatalok csatlakoztak a kerethez, emellett megvan a rutinos mag is. Öröm, ha ilyen tehetséges játékosokkal dolgozhatunk együtt. Jó látni a fejlődésüket, s ha mindez még eredménnyel is párosul, az nagy dolog lenne."

A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a csapatot a Sport36 öltözteti. Bódis Tamás, a cég ügyvezetője elmondta: a Zeus Sport Italia-kollekcióból tetőtől talpig – kiegészítőkkel együtt – a felnőttcsapatot és a teljes utánpótlást ellátják felszereléssel.

Az is elhangzott, hogy az első edzőmeccs szeptember 6-án, 18.30 órakor lesz az egyetemi csarnokban: a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzésen, melyet utánpótlástorna előz meg, a kétszeres Euroliga-győztes szlovák Ruzomberok lesz az ellenfél.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában