Helyi sport

2015.07.03. 10:23

Sopronból az MTK-ba szerződött az edző

Az ország egyik legpatinásabb egyesülete az MTK, amely az utóbbi időkben az utánpótlás-nevelés terén is jeleskedik.

Páder Vilmos

Ezért a nagy múltú egyesület kötelékébe bekerülni jelentős érdem: tehetségének, kitartó szorgalmának köszönhetően Pinezits Máté (31) Sopronból szerződik a fővárosi klubhoz utánpótlásedzőnek.

Labdarúgóként többek között Turner Csaba és Németh II József – Nemec becenéven is ismerték – került Sopronból az MTK-hoz.

– Vegyes érzésekkel távozom a városból – kezdi Pinezits Máté. – Amire mindig szívesen emlékezni fogok, az az SC Sopronnál eltöltött időszak. Sokat köszönhetek az egyesület vezetésének és Csiszár Ákos elnöknek. Az U15-ös korosztállyal négy évig voltam, ebből három évig a kiemelt NB I-es bajnokságban szerepeltünk. Remek közösségben dolgozhattam, a jó hangulat, a srácok hiányozni fognak. A kihívás, a feladatok viszont motiválnak, nagy megtiszteltetés, hogy az ország egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő műhelyében dolgozhatom, fejlődhetek tovább.

Pinezits Máté főiskolás korában elvégezte a szakedzőit, majd az UEFA B licencet. Jelenleg UEFA A-val rendelkezik, de a céljai között szerepel a pro licenc megszerzése.

– Az utánpótlás kiemelt bajnokságban fogok dolgozni az MTK-val. Július közepétől tevékenykedem majd az új állomáshelyemen. Az a kívánságom, hogy azokkal a gyerekekkel, akiket én neveltem, egyszer együtt dolgozhassak az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában