Helyi sport

2015.07.08. 13:16

Sikeres a válogatott játékos első tábora

A napokban ért véget Bartalis István hokitábora a győri műjégpályán.

kisalfold.hu


A Fehérvár győri származású válogatott játékosa jelenleg súlyos sérüléséből lábadozik.
Mint ismeretes, a támadó a divízió I/A-csoportos világbajnokság előtti utolsó edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, így lemaradt a feljutásról. A hokist előbb arról kérdeztük, hogy halad a gyógyulása.

„Úgy fest, sikeres volt a műtét, most már a rehabilitáció kellős közepén vagyok, de ha minden jól alakul, akkor sem nagyon térhetek vissza a jégre januárnál előbb. Nem lesz könnyű, de azért kibírom valahogy, hiszen a legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjek, az A csoportos világbajnokságról ugyanis már nem szeretnék lemaradni" – mondta a jégkorongos, aki hagyományteremtő szándékkal rendezett edzőtábort a fiataloknak.

Csoportkép a táborozókról Bartalis Istvánnal (álló sor, balról a második) és a segítőkkel.
Csoportkép a táborozókról Bartalis Istvánnal (álló sor, balról a második) és a segítőkkel.


„Még a svéd csapatomnál belekóstoltam az edzősködésbe, egy utánpótláscsapatot vezettem. Érdekel a dolog, bár azért még játékosként vannak nagyobb terveim. Ami a tábort illeti, annak ellenére, hogy nem csináltunk neki akkora reklámot, az ország szinte minden területéről, még Erdélyből is jöttek a fiatalok. Három csoportban dolgoztak, eredetileg tizennégy-tizennégy gyereket terveztem csoportonként, végül mindegyikben tizenöt lett a túljelentkezés miatt" – mondta Bartalis István, aki minden évben szeretné megtartani a táborát, ahol többek között Tokaji Viktor, Vas János, Hetényi Zoltán és egy svéd kapusedző is segítette a munkát.

A gyerekek a számos kísérőprogram mellett nem mentek haza üres kézzel a táborból, hiszen mindenki kapott egy erre az eseményre készült kulacsot, valamint mezt, amelyen egyébként a 10-es mezszám szerepelt.
„Édesapám is mindig tízesben játszott, amikor erre lehetőségem van a csapatban, nekem is tízes a mezem. Ezért döntöttem emellett" – folytatta Bartalis István, aki nem bánná, ha egyszer majd a tizedik születésnapját ünnepelné a tábor.

„Bízom benne, s abban is, hogy ennél még többen lesznek. A körülmények egyre jobbak Győrben. Most még a kispályán edzettünk, de remélem, lesz majd módunk a nagypályán is dolgozni, ha elkészül az új létesítmény" – mondta végezetül a győri kötődésű játékos.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában