Helyi sport

2015.07.01. 12:05

Sárkányhajó - Hibátlanul teljesítettek a rábások

A Magyar Sárkányhajó Szövetség tízszemélyes magyar bajnokságán Fadd-Domboriban taroltak a győriek.

kisalfold.hu

A verseny érdekessége az volt, hogy a tíz sárkányhajós húszszemélyes standard hajókban versenyzett.

Sziklenka László, a Rába Sárkányhajó Club szakmai vezetője, aki maga is aktív részese volt a sikernek, így nyilatkozott: „A verseny előtt tartottunk a nagy hajóban való versenyzéstől, mert úgy gondoltuk, inkább az erősebb testalkatú versenyzőkből álló legénységek lesznek előnyben.

A viadalon megtörtént az, ami kétezer-nyolc óta még sosem, sikerült, a premier open csapatunk legyőzte a budapesti Dragonmasters legénységét. Mivel a kétezer méteren is elsők lettünk, így a válogatót is megnyertük. Kár, hogy a magas útiköltségek miatt ennek a csapat szempontjából nincs már jelentősége, de reméljük, azok a versenyzők, akik tagjai a válogatottnak, az augusztusi kanadai vb-n több lehetőséget kapnak majd a szereplésre."

A premier open legénység tagjai: Fias Eszter, Fonyó Bálint, Horváth Alex, Kovács Patrik, L. Nagy Dániel, Mayer Emil, Nagy Gergely, Svajda Vajk, Sziklenka Krisztián, Sziklenka László, Túróczi Szabolcs, Vingler Márk.
A lányok is magabiztosan, tisztán egy hajóval nyerték mindkét időfutamukat 200 és 2000 méteren is. Csapattagok: Balassa Katalin, Bruszt Ráhel, Fias Eszter, Hárs Eliza, Laki Anna, Markó Amália, Pintér Rita, Reider Relinda, Richter Hanna, Sári Franciska, Schmidt Zsófia, Senoha Viktória, Szűcs Veronika.

A premier vegyes 200 és 2000 méteres győzelme is a Rába SC neve mellé írható.

Címkék#Győr#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában