Helyi sport

2015.07.07. 11:44

Őrzés nélkül maradt a győri ETO-stadion

Egyes hírek szerint senki sem őrzi a nemrég még NB I-ben szereplő Győri ETO stadionját.

Szeitz Tibor


Ahogy azt már többször leírtuk, az ETO FC akkor került nehéz helyzetbe, amikor az egyesületet tulajdonló Quaestor-csoport egyik cége öncsődöt jelentett. Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport tulajdonosának előzetes letartóztatása után az ügyészség a vagyon-visszaszerzési eljárásban többek között a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta.

Bár az NB I-es csapat a pályán kiharcolta az élvonalbeli szereplést, érthetően nem kapott licencet a következő szezonra. Végül az ETO FC-vel korábban kapcsolatba kerülő futsalklub jogán az NB III-ban indulhat majd el az együttes.

Az irányítás tehát a futsalcsapatot is működtető kft. kezébe került.

Az indulási jog átadása, átvétele már megtörtént, az NB III-as nevezést elfogadták, a játékosokkal is megállapodtak. A létesítményhasználat tekintetében azonban még nem sikerült előrelépni. Ez – véleményük szerint – egyébként is egy összetettebb kérdés, amelyet az önkormányzattal karöltve szeretnének megoldani.

„Már kétszer nekifutottunk, hogy létesítményhasználati bérleti szerződést kössünk, ám ezt nem lehet megtenni, amíg a csődeljárás utáni felszámolást nem rendelik el. A volt tulajdonos ETO Park Kft. felszámolása elkezdődött, ám a korábbi NB I-es csapatot működtető Győri ETO FC Kft. felszámolására még várni kell. Úgy tudom, a hitelezők válaszát, esetleges fellebbezését várják, hogy a felszámolást elrendelhessék" – mondta érdeklődésünkre dr. Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője, aki kitért arra is, hogy miért lehettek nyitva hétvégén a stadionban helyiségek.

Biztonsági őr nincs, de minden ajtót zárnak az ETO Parkban. Fotó: B. A.

Biztonsági őr nincs, de minden ajtót zárnak az ETO Parkban. Fotó: B. A.

„A biztonságért egyelőre nem mi felelünk, hiszen ahogy említettem, még bérleti szerződésünk sincs. A létesítményben dolgozók több hónapja nem kaptak bért, de úgy tudom, ennek ellenére naponta tizenhat óráig van portaszolgálat a stadionban.

Ezután pedig, mivel beléptetőrendszer működik, csak a jogosultsággal rendelkezők tudnak a létesítménybe bejutni. Az ajtókat ugyanis kártyával lehet csak kinyitni. Az elmúlt hétvégén az újjáalakuló baráti kör a szurkolókkal közösen festette ki az öltözőket és a rehabilitációs szobát. Gondolom, ekkor voltak olyan helyiségek, melyek épp nem voltak bezárva" – tette hozzá az ügyvezető.

Tegnap egyébként kilátogattunk az ETO Parkba. Biztonsági szolgálat valóban nem vigyázza a pályát. Gondnok viszont akadt. Ő nyitotta ki a sorompót, amin be tudtunk hajtani. Bár nevének mellőzését kérte, a stílusosan zöld-fehérbe öltözött gondnok készségesen válaszolt a kérdéseinkre.

„Többen is vagyunk, akik még kitartunk, én pár hónapja vagyok itt, s tudtam, hogy előfordulhat, hogy ingyen kell majd dolgoznom. Én már nyugdíjas vagyok, elvagyok valahogy, de vannak itt még olyanok, akiknek már buszbérletre sem telik" – meséli, majd hozzáteszi, idegenek semmiképp nem léphetnek be a tudtuk nélkül.

„Van két amolyan biztonsági ember, s van, hogy a társam is itt ül egész éjszaka. Ha kell, én sem négyig dolgozom, a múltkor is megvártam, amíg a női csapat Szegedről hazajött. Gyakran jöttek cégektől ide futballozni, őket is megvártuk. Hogy maradt-e nyitva helyiség? Elképzelhető, tudja, a kollégisták is itt járnak keresztül. Ami biztos, hogy amikor mi elmegyünk, minden ajtót megnézünk, s ha kell, bezárjuk."

Beszélgetésünkre három, még a klubnál dolgozó figyel fel. Csatlakoznak, de ők sem vállalják a nevüket. Azt mondják: „a levegőben lógnak", a korábbi ügyvezető már nincs Győrben, az új pedig még nem tudja átvenni őket. Jó lenne már valami megoldás, rajtuk is múlt, hogy eddig úgy-ahogy, de egyben maradt az ETO.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában