Helyi sport

2015.07.06. 11:53

Megyei foci - Parádés tavasszal bajnoki cím Koroncón

A szinte csak helyi játékosok alkotta Koroncó lett a megyei harmadosztály Győr Nyugati csoport győztese. Az együttes utolsó meccsén tizenhat góllal biztosította be a sikert.

Kamocsai Rita

A megyei harmadosztály Győr Nyugati csoportjának győztese a Koroncó lett. A csapathoz februárban érkezett Sütöri Péter játékos-edző három másik győri labdarúgóval együtt. Rajtuk kívül az egész keretet csak koroncói játékosok alkotják.

„A gárda egyik fő erőssége abban áll, hogy nagyon jó közösség alakult ki Koroncón. A helyiek is szívesebben drukkolnak a barátaiknak, mint idegeneknek. Amikor átvettem a csapat irányítását, a kilencedik helyen álltak. Ekkor tűztük ki magunk elé a célt, hogy megnyerjük a pontvadászatot. Innen sikerült két döntetlennel és tizenhárom győzelemmel befejeznünk a még ránk váró tizenöt mérkőzést" – fogalmazott Sütöri Péter vezetőedző.

A szezon utolsó erőpróbája különösen izgalmasan alakult a bajnokesélyeseknek. A pontazonossággal második helyen álló Felpéc ugyanis a bronzérmes Bajcs ellen lépett pályára. Mivel a Felpéc 6–1-re győzni tudott otthon, a koroncóiaknak legalább nyolc góllal kellett megverniük a házigazda Ikrényt.

A Koroncó csapata remek tavaszi szerepléssel szerezte meg a bajnoki címet.

A Koroncó csapata remek tavaszi szerepléssel szerezte meg a bajnoki címet.

„Hatalmas volt rajtunk a nyomás, hiszen egyszerre léptek pályára a dobogós csapatok. A játék közben folyamatosan érkeztek a hírek Felpécről. Nagyon boldogok voltunk, amikor tizenhat találatos diadalt arattunk és megnyertük a bajnokságot. A szezonban korábban már többször sikerült nagy gólkülönbséget elérnünk. Ez talán a határozott játékunknak és a jó helyzetkihasználásunknak volt köszönhető" – mondta a tréner.

„Nem könnyű jól teljesíteni egyszerre két beosztásban is, mégis úgy látom, megoldható ez a kihívás. Az edzéslátogatottságra nem lehet panasz. Sok segítséget kaptunk az intézőnktől, Szabó Norberttől, valamint Kovács Györgytől, aki támogatta az együttest" – emelte ki Sütöri Péter játékos-edző.

A Koroncó vállalja a feljutást a második vonalba. A magasabb osztályra csatár, középpályás és védő igazolásával készül a klub, azonban a csapat zöme a régi marad. A céljuk pedig legalább az ötödik hely elérése, de igyekeznek a dobogón végezni.

„Eddig nem volt utánpótláscsapatunk, a megyei másodosztályban viszont már kötelező egy ifjúsági keret kiállítása, ennek elkezdődött a megszervezése. Ez a felnőttek számára is segítség lehet, hiszen azok is játéklehetőséghez juthatnak, akik az adott hétvégén nem kerülnek be az első csapatba. Az edző az egyik játékosunk, Ivánfalvy Gyula lesz, aki helyi fiatalokból próbálja meg felépíteni az együttest" – zárta az értékelést Sütöri Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában