Helyi sport

2015.07.03. 10:19

Megyei foci - Két bajnoki címet szerzett a Hédervár

Újra bajnok lett a Hédervár felnőtt- és ifjúsági csapata is. A megyei másodosztályú pontvadászatot nagy fölénnyel nyerte Berta József együttese, aki a szezon végén távozott a csapat éléről. <br>

Kamocsai Rita

A tavalyi sikert megismételve újra bajnok lett a Hédervár KSE a megyei másodosztály Mosonmagyaróvári csoportjában.

Berta József a bajnokság első felében vette át a csapat irányítását, amivel őszi bajnok is lett.

„Egy morálisan szétesett társaságot kellett összeszednem. Első lépésben a védekezés megerősítésén, szervezettebbé tételén munkálkodtam. A téli felkészülés tovább erősítette a csapatot, ugyanis Lipóton, remek körülmények között edzhettünk. A kerethez újonnan két kapus, két védő és egy támadó középpályás is csatlakozott. A játékosok nagyon motiváltan vágtak neki a tavaszi fordulóknak, az edzéslátogatottsággal is elégedett lehetek. Sok fiatal kapott lehetőséget az első csapatban, akik nem okoztak csalódást" – kezdte értékelését a héderváriak vezetőedzője, Berta József.

A szakember elárulta, a vezetőség a dobogóra várta az együttest, de az őszi fejlődést látva a csapat számára már csak az elsőség volt a cél, minden mást kudarcnak éltek volna meg a labdarúgók.„A tavaszi harmadik mérkőzésünk után újra a tabella élére léptünk és ezt a helyezést a bajnokság végéig meg is tartottuk. Így talán a legnehezebb feladat az volt, hogy végig egyenletesen, jól szerepeljünk. Ez sikerült, tízpontos előnnyel nyertük meg a pontvadászatot. A bajnoki cím az egész csapat eredménye, mégis meg kell említenem Katona Eugén nevét, aki huszonkilenc gólt szerzett a szezonban. Szakál Bálint pedig az ifjúsági csapat edzőjeként egy napon lett bajnok a fiatalokkal és az első csapattal is, ahol alapembernek számított. A vezetőség és a szakmai stáb is mindenben segítette a munkánkat" – emelte ki Berta József.

A Hédervár azonban jövőre is marad a megyei második vonalban. A következő szezonra új vezetéssel és új edzővel készül a csapat.

„Nem tudtuk, nem is foglalkoztunk vele, hogy feljebb lépünk-e, ha megnyerjük a bajnokságot. Végig a győzelmekre koncentráltunk. Az utolsó két meccsen már bajnokokként szerepelhettünk, ekkor derült ki, hogy jövőre nem az első osztályban fogunk küzdeni. Sajnos nem tudunk olyan utánpótláscsapatot felállítani, ami megfelelne az ottani előírásoknak. A bajnokság vége után az is világossá vált, hogy a következő szezonban már nem számítanak rám Héderváron, ezért most egy új lehetőségre várok" – mondta végül Berta József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában