Helyi sport

2015.07.02. 12:59

Ludas Matyi lenne a bajnok

Nyéki Georgián arra készül, hogy kijusson az Európa-, valamint a világbajnokságra, és így legyen esélye olimpiai kvótát szerezni Rióra.

Szabó Gábor


Mint a mesében Ludas Matyinak Döbrögit, úgy fest, Nyéki Georgiánnak is háromszor kell legyőznie első számú riválisát, Vadász Andrást, hogy kijusson az Európa-bajnokságra – ez
augusztusban lesz Szófiában – és az októberi dohai világbajnokságra. Kétszer már a győri Patent-Gladiátor bokszolója nyerte kettejük csatáját, de egy harmadikkal kell biztosítania a helyét a válogatottban.

„Jó formában vagyok, az edzések is jól mennek, s az előző két versenyem sem sikerült rosszul, az edzőim elégedettek voltak velem" – mondta a kétszeres magyar bajnok bokszoló, aki a közelmúltban előbb egy belgrádi nemzetközi tornán lett bronzérmes, majd Szibériában egy győzelem után szoros meccsen kapott ki az Ázsia-bajnok mongol ellenfelétől.

„Most pár nap edzőtábor vár rám is Tatán, majd a jövő héten Romániában indulok egy versenyen. Közben pedig idehaza minden bizonnyal ismét meg kell majd küzdenem Vadász Andrással. Kétszer is döntőztünk már egymással, s mindegyik alkalommal én voltam jobb, de ezt a meccset mindenképpen meg kell nyernem, ugyanis a célom az, hogy ott legyek Rióban.

Nem leszek már fiatalabb én sem, huszonnyolc éves vagyok, alighanem ez az utolsó esélyem egy ötkarikás játékokon való részvételre. Nem lesz könnyű kvótát szereznem, így minden lehetőséget meg kell ragadnom. Úgy érzem, jobb vagyok Vadásznál, aki legutóbb a bakui Európa Játékokon rögtön az első fordulóban kikapott. Bízom benne, nem ellenem javít majd a renoméján" – fogalmazott Nyéki Georgián, akinek most a szereplése a legfontosabb.

„Ez a nyár most a munkáról szól, talán a romániai torna után jut idő egy kis pihenésre, de sokat nem lazíthatok. A családom ha nehezen is, de elfogadja ezt, ők is tudják, értük is teszem az egészet, s nyilván nagyon büszkék lesznek rám, ha elérem a kitűzött célt. Ennek rendelek most mindent alá" – mondta a győriek válogatott ökölvívója.

Edzője, Nagy Zoltán úgy érzi, az előző két siker, na meg a rutin mindenképpen tanítványa mellett szól: „Véleményem szerint Dzsordzsi érettebb, tapasztaltabb bunyós, nagyon motivált, s a lehetőség is több benne. Ilyen bokszolókra van szükség a válogatottban, s remélem, ezt bizonyítja majd minden fronton." 

Címkék#Győr#box
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában